Bazinul Olimpic Buzau are apa curata si fara riscuri pentru sanatate

12 martie 2013 | 0 comentarii |

Este concluzia Directiei de Sanatate Publica, in urma prelevarii probelorde apa luate pentru analize, saptamana trecuta, la solicitarea Consiliului Judetean, care sustine financiar obiectivul de agrement.

 

Sursa foto: Ciprian Sterian

Apa de la Bazinul Olimpic Buzau este corespunzatoare din punct de vedere organoleptic, fizic si chimic si nu prezinta riscuri pentru sanatatea inotatorilor. Este concluzia Directiei de Sanatate Publica (DSP) Buzau, in urma analizelor efectuate din probele de apa prelevate saptamana trecuta, la solicitarea Consiliului Judetean, care sustine financiar activitatea obiectivului de agrement.

La momentul controlului apa din bazin era limpede si determinarea clorului rezidual liber cu trusa mobila a evidentiat o concentratie de 0,5 mg clor/l de apa, valoare conforma cu normele sanitare, iar  substantele folosite pentru tratarea apei de bazin sunt notificate pe site-ul Ministerului Sanatatii, conform legislatiei in vigoare”, arata DSP, in urma verificarilor.

Mai mult, institutia de control mentioneaza ca starea de curatenie a bazinului si a anexelor sale este corespunzatoare, vestiarele, grupurile sanitare si dusurile sunt suficiente ca numar, curate si dezinfectate, dotate si intretinute corespunzator, fara riscuri pentru sanatatea utilizatorilor, iar la data verificarii, temperatura apei de bazin masurata era de 29,9 grade Celsius.

 

Sursa foto: Ciprian Sterian

Directorul administrativ al Bazinului Olimpic, Gabriela Dumitrescu, a precizat pentru Sanatatea Buzoiana ca „este important ca DSP, un organism abilitat pentru a efectua controalele apelor de imbaiere, a confirmat calitatea conditiilor in care se desfasoara activitatea la bazinul buzoian, pentru a intari increderea clientilor care vor sa-si petreaca aici o parte din timpul liber si sa faca miscare”.

Interesul pentru mentinerea in functiune a acestui obriectiv este manifestat si prin strangerea a peste 600 de adeziuni din partea buzoienilor care solicita Consiliului Judetean Buzau sa se implice in continuare si sa ptelungeasca parteneriatul cu proprietarul obiectivului sau sa-l preia definitiv in administrare.

Avem, zilnic, tot mai multi clienti, iar doi antrenori sunt permanent la dispozitia celor care dorsc sa invete sa inoate, 7 zile din 7, de luni pana duminica, inclusiv. Cursurile de initiere sunt organizate pentru grupe de incepatori, incepand cu copiii cu varsta de doi ani. Pentru publicul larg, programul Bazinului este zilnic, intre orele 11:00-21:30”, a mai spus Gabriela Dumitrescu, mentionand ca persoanele care cumpara bilet pot sta la bazin, in ziua respectiva, atat cat doresc, iar elevii care au bilete gratuite, asigurate prin scoli (subventionate de Consiliul Judetean Buzau), inoata in serii organizate de cate o ora si jumatate fiecare, incepand cu ora 11:30.

Pentru a controla constanta parametrilor apei, DSP Buzau a recoltat, ieri, inca un set de probe de apa din bazin.

 

*La Bazinul Olimpic Buzau sunt asigurate si anumite servicii terapeutice si de relaxare, precum kinetoterapie, masaj etc. Detalii despre activitatile desfasurate aici se pot obtine la telefonul: 0338-10.00.86.


Adaugati un comentariu


 

*