Bazinul Olimpic Buzau va functiona cel putin inca un an

29 martie 2013 | 0 comentarii |

Consiliul Judetean a aprobat, ieri, prelungirea contractului de colaborare cu proprietarul obiectivului de agrement, pana la 31 martie 2014.

 

Foto: Ciprian Sterian

Buzoienii care iubesc inotul vor avea posibilitatea sa practice acest sport cel putin inca un an, in conditii corespunzatoare de igiena si sanatate, a anuntat ieri, presedintele Consiliului Judetean (CJ), Cristi Bigiu. Contractul de colaborare incheiat de autoritatea judeteana la sfarsitul anului trecut, cu societatea care are in proprietate Bazinul Olimpic va fi prelungit, cu aprobarea consilierilor judeteni, pana la 31 martie 2014. In toata aceasta perioada, Consiliul Judetean va finanta cu 120.000 de lei lunar, suma din care se asigura plata utilitatilor si accesul gratuit al elevilor la programele de inot.

In legatura cu calitatea apei si conditiile de salubritate de la Bazinul Olimpic, presedintele CJ sustine ca „nu exista niciun motiv de ingrijorare, pentru ca au fost facute mai multe seturi de analize, Directia de Sanatate Publica monitorizeaza permanent calitatea apei din bazin, iar rezultatele au confirmat ca sunt respectate normele legale”.

Mai mult, presedintele Cristi Bigiu considera ca „redeschiderea Bazinului Olimpic s-a dovedit un succes, obiectivul fiind solicitat, in ultima vreme, si de inotatori din judetele limitrofe, care vin aici atat pentru agrement, cat si pentru antrenamente in vederea performantei.

Foto: Ciprian Sterian

In fiecare luna, in urma incheierii protocolului dintre Consiliul Judetean Buzau, Inspectoratul Scolar Judetean si Directia de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului, 9.600 de prescolari si elevi din institutiile de invatamant preuniversitar din judet beneficiaza gratuit de posibilitatea de a practica inotul in mod organizat, ca si de transport. Mai mult,  serviciile complexe de sauma, masaj, kinetoterapie si alte servicii care contribuie la mentinerea sanatatii sunt asigurate la standarde care au transformat baza sportiva intr-una de invidiat”, mai spune presedintele CJ. Bigiu mentioneaza ca mii de copii di tineri din Buzau si Rm. Sarat beneficiaza de oportunitatile oferite de bazin, iar incepand din aceasta luna a fost demarat un proiect prin care si copiii din mai multe localitati (Vernesti, Berca, Pogoanele, Parscov si Viperesti) din care s-au primit solicitari, vin la programele de inot saptamanale, iar proiectul are prespective de a fi extins. Mai mult, baza sportiva buzoiana este valorificata si de serii de copii veniti din Urziceni, Slobozia si Calarasi.


Adaugati un comentariu


 

*