Bazinul Olimpic ar putea fi redeschis cu ajutorul Consiliului Judetean

27 septembrie 2012 | 2 comentarii |

Presedintele Cristi Bigiu a fost mandatat de consilierii judeteni sa initieze demersuri in vederea colaborarii sau preluarii bazinului de inot, astfel incat din iarna sa poata fi redeschis publicului larg.

 

Cristi Bigiu, presedintele CJ Buzau

Bazinul de inot din municipiul Buzau s-ar putea redeschide in aceasta iarna, daca interventia presedintelui Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, nu va ramane doar la stadiu de intentie, asa cum s-a intamplat si cu cea a primarului Constantin Boscodeala.

In sedinta de astazi a Consiliului Judetean, presedintele Bigiu a solicitat si a primit acordul consilierilor de a demara discutii cu proprietarul obiectivului, in vederea incheierii unui parteneriat care sa permita redeschiderea si functionarea bazinului de inot sau chiar a achizitionarii acestuia de catre unitatea dmininstrativa a judetului.

Sunt foarte multe persoane care m-au intrebat, de cand am preluat functia de presedinte al Consiliului Judetean, daca nu se poate face cava in vederea redeschiderii bazinului de inot. Sportul buzoian trebuie sprijinit. Vrem sa demaram discutii cu proprietarul, in primul rand pentru redeschidere. In perspectiva, daca va exista intelegere si in functie de posibilitatile financiare ale Consiliului Judetean, am putea incerca, pe o perioada de cativa ani, achizitionarea obiectivului. Trebuie efectuata o evaluare in acest sens, dar acum, prioritatea este ca printr-un parteneriat, cel mai probabil intre Inspectoratul Scolar, Consiliul Judetean si proprietar, sa gasim o solutie pentru functionarea bazinului cat mai curand ”, a declarat Cristi Bigiu.

Bazinul Olimpic situat la intrarea in Parcul Tineretului, sta de aproape doi ani cu lacatul pe usa, pentru ca proprietarul, Casa de Vinuri Zoresti, s-a declarat incapabil sa mai sustina financiar un obiectiv atat de costisitor si neprofitabil, unde in afara elevilor care veneau aici cu bilete subventionate de Primaria municipiului Buzau, veneau in medie doar 20-30 de clienti pe saptamana. Nu-i vorba, ca si preturile erau nu tocmai accesibile, iar apa, cel putin in ultimul an, era atat de puternic dezinfecatata, incat era imposibil sa stai cu capul sub apa din cauza mirosului puternic de clor care-ti taia respiratia si irita ochii.

Bazinul Olimpic Aqua Center Buzau

In primavara anului trecut, in urma unei oferte a Casei de Vinuri Zoresti, Consiliul Municipal Buzau a aprobat preluarea bazinului care, potrivit unui raport de evaluare la care a facut referire primarul Boscodeala, ar fi insemnat costuri 4,5 – 4,8 milioane de euro, pentru plata carora Primaria s-ar fi angajat intr-un termen de zece ani.

Lucrurile au rams insa la nivel de intentie, aproape un an si jumatate, pentru ca luna aceasta discutiile sa fie repuse pe tapet. Atat primarul Boscodeala, cat si presedintele Bigiu si-au afirmat intentia de a gasi solutii pentru ca bazinul de inot sa fie redeschis.

Bazinul Olimpic „Aqua Center” a fost construit in anul 2000 si a functionat initial in administrarea Primariei municipiului, pentru ca in 2005 sa fie preluat de omul de afaceri Constantin Lepadatu  (proprietarul Casei de Vinuri Zoresti) si modernizat. Este 100% acoperit si dispune de o tribuna construita din marmura si granit, cu 1.200 de locuri pe scaune, fiind astfel una dintre cele mai frumoase baze de profil din tara, in care s-au desfasurat numeroase competitii de natatie pentru juniori.Comentarii (2)

  1. ALEXANDRU spune:

    este mare pacat ca nu se gaseste o solutie pentru acest bun al orasului; altii ar dori asa ceva in orasul lor si noi ne batem joc de ce avem; primaria, consiliul judetean, ar trebui sa se implice mai mult-putem sa o consideram si o chestie pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri.ai sa reorientam niste … fonduri pe care sigur le aveti pe acolo….. cu respect

  2. Laurentiu Mihai spune:

    Abia astept! Sper ca domnul Bigiu nu va fi la fel ca primarul Boscodeala, doar sa promita si sa nu faca nimic.

Adaugati un comentariu


 

*