Medicii din miniparlamentele local si judetean si-au intrat in „paine”

2 iulie 2012 | 0 comentarii |

Dr. Victor Ionita este, pentru al patrulea mandat consecutiv, membru in Comisia pentru invatamant, sanatate, cultura, culte  a Consiliului Local  Municipal, dr. Elena Damian este membru al comisiei similare din Consiliul Judetean, iar medicul veterinar Danut Pale isi va exercita mandatul in Comisia pentru servicii publice, comert si agricultura a CJ.

 

Comisiile de specialitate ale Consiliului Local Municipal, respectiv, cele ale Consiliului Judetean isi pastreaza titulatura si numarul de membri din legislatura 2008-2012, au decis consilierii, la sedinta de constituire a noilor deliberative ale municipiului si judetului.

Conform algoritmului rezultat in urma votului din 1 iunie, din comisii fac parte, respectandu-se proportiile si tinand cont de specializarea fiecaruia,   reprezentanti ai Uniunii Social Liberale, ai Partidului Democrat Liberal si ai Partidului Poporului-Dan Diaconescu, iar in cazul CLM si de reprezentarea independentului Paul Negoita.

Astfel, dr. Victor Ionita este, pentru al patrulea mandat consecutiv, unul dintre membrii importanti ai Comisiei pentru invatamant, sanatate, activitati culturale, culte, familie si protectie copii, medicul Elena Damian  face parte din Comisia pentru activitati stiintifice, invatamant, sanatate, cultura, culte, protectie sociala, sport si turism din Consiliul Judetean, iar medicul veterinar Danut Pale isi va exercita mandatul de ales judetean in Comisia pentru servicii publice, comert si agricultura.

Fiecare dintre cei doi medici umani care fac parte din deliberativul local  este plin de entuziasm. Ceva mai retinut dar si cu mai multa experienta este dr. Victor Ionita, care a contribuit la realizarea unor proiecte importante pentru comunitate, precum infiintarea Centrului de Servicii pentru persoane varstnice Al. Marghiloman. Acesta spune ca vrea sa continue proiectele demarcate in mandatul trecut sis a deezvolte noi proiecte pentru sanatatea buzoienilor.

La randul sau, dr. Elena Damian, care abia acum invata cum sa se strecoare printre hatisurile deciziilor politice, considera ca va putea influenta intr-o masura apreciabila deciziile privind accesul la anumite servicii de sanatate al buzoienilor.

La randul sau, medicul veterinar Danut Pale considera ca va putea contribui la dezvoltarea agriculturii si zootehniei judetului, in primul rand prin proiecte de atragere a unor fonduri nerambursabile, dar si printr-o consiliere sustinuta a celor care ar putea pune in practica aceste proiecte.

Toti trei apreciaza ca au expertiza necesara si capacitatea de a-si convinge necesitatea aprobarii unor proiecte atunci cand vor identifica si vor propune oportunitati pentru atragerea  de fonduri europene, proiecte care vor schimba in bine traiul celor care le-au acordat mandatul pentru a-i reprezenta.


Categorii: Comunitate

Adaugati un comentariu


 

*