„Bine pentru mâine” urcă pe scena Ateneului Român la Gala Societății Civile 2023

11 septembrie 2023 | 0 comentarii |

Cele mai bune proiecte ale sectorului asociativ din România înscrise în competiţie sunt premiate la Gala Societății Civile, un proiect anual al The Institute.

 

Marți, 26 septembrie, începând cu ora 19.30, pe scena Ateneului Român vor fi premiați câștigătorii celei de-a XXI-a ediţie a Galei Societăţii Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România, la care anul acesta s-au înscris în competiție 238 de iniţiative, respectiv, 182 de proiecte, 23 de programe și 33 de campanii de comunicare.

Proiectele au fost jurizate de peste 80 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit, la care se adaugă reprezentanți ai sectorului privat.

Gala Societății Civile din acest an se desfășoară sub sloganul „Bine pentru Mâine”, evidențiind noile generații și responsabilitatea lor de a continua și amplifica schimbările pozitive în societate. Prin eforturile lor comune, tinerii și toți cei implicați în societatea civilă pot contribui la construirea unui viitor mai luminos și mai incluziv pentru toți.

 

Pentru că ediția de anul acesta este dedicată tinerilor din societatea civilă, prezentatorul evenimentului este Bogdan Iancu, un tânăr actor de teatru și film aflat în plină ascensiune. Prin mesajul de anul acesta, «Bine pentru Mâine», Gala Socetății Civile prezintă o serie de tineri până în 25 de ani, care au creat de la zero niște proiecte atât de eficiente și care au potențialul să ajute oameni, iar acțiunile lor ar trebui să ne facă pe toți mândri. Mă simt onorat să îi pot prezenta și cunoaște pe acești oameni minunați, alături de toți ceilalți reprezentanți ai societății civile, care lucrează zi de zi pentru un viitor mai bun pentru noile generații”, spune Bogdan Iancu, moderatorul Galei Societății Civile 2023.

Bogdan este absolvent UNATC și este cunoscut pentru spectacolele Romeo + Julieta”, „Individual Compus și din filme ca The Perfect Escape sau seriale ca The Witcher, iar în prezent lucrează la producțiile Party”, la UnTeatru și familie normală.jpg la teatrul Apollo111.

 

Premiantii GSC 2022 (arhiva SB)

Pe lângă câștigătorii din secțiunile tradiționale ale competiției, pe 26 septembrie vom afla și câștigătorii Premiilor pentru Impact Social. Acestea sunt dezvoltate alături de Ashoka România, partener strategic, și acordate de un juriu special, format din 5 membri ai comunității Ashoka.

Juriul a evaluat top 5 proiecte cel mai bine notate în urma primei etape de jurizare GSC, înscrise în categoria A (Educație și Învățământ, Artă și Cultură, Apărarea drepturilor individuale / colective, Comportament civic și Participare publică, Sănătate, Incluziune socială, Servicii de Asistență socială, Protecția Mediului și Dezvoltare economică și socială), pe baza următoarelor criterii: relevanță, rezultate, durabilitate și nivelul de impact și potențialul de impact, transmit organizatorii evenimentului.

Categoria B are 4 secțiuni: Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor, Programe, Campanii sociale și Tineri de Bine, iar Categoria C este formată din 3 tipuri de premii specialePremiul Special pentru Organizații Nou Fondate, Premiul Special pentru Inovație și Premiul Special pentru Inițiative Cetățenești.

 

* Gala Societăţii Civile a premiat, în cele 20 de ediţii de până acum, peste 900 de iniţiative care au adus schimbări pozitive majore în societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental, care investesc în România şi în viitorul său. La cea de-a 20-a ediție a Galei Societății Civile au fost înscrise 110 proiecte, 15 programe și 21 de campanii de comunicare implementate în perioada 2020-2021. Premiul cel mare a fost fost acordat proiectului „Loc de Bine”, implementat de Asociația Zi de Bine, iar la categoria Sănătate au fost premiate asciațiile Blondie, Autism Voice, Cetatea Voluntarilor, Salvați Copiii și Zi de Bine.

* The Institute este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii creative din România în dialogul cu instituţiile statului şi cu organizații internaţionale. Anual, reunește în jurul inițiativelor, proiectelor și evenimentelor desfășurate, peste 80.000 de persoane. Este fondator al proiectelor Romanian Design Week, DIPLOMA ShowInternetics  și inițiator al programelor ASAP RomâniaCartierul Creativ și Combinat.

 


Adaugati un comentariu


 

*