Gala Premiilor de Excelență în Asistența Medicală, sub semnul Centenarului

10 iulie 2018 | 0 comentarii |

 Calitatea serviciilor medicale oferite de asistente medicale și moașe a fost răsplătită, în cadru festiv, de OAMGMAMR București.

 

Devotamentul, profesionalismul și excelența în asistența medicală au fost premiate, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul celei de-a VI-a ediții a Galei Premiilor de Excelență în Asistența Medicală. Reprezentanți ai autorităților, medici, asociații de pacienți și profesioniști au sărbătorit, împreună, calitatea serviciilor medicale oferite de asistente și moașe. Evenimentul, care anul acesta a stat sub semnul Centenarului, a fost organizat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) – filiala Municipiului București.

Am organizat acest eveniment din dorinţa de a promova cele mai deosebite realizări ale colegilor noştri asistenţi medicali şi moaşe. În toți aceşti şase ani, ediţie după ediţie, am descoperit împreună că nu este deloc rău ca din când în când să îţi fie recunoscute meritele şi rolul important în această luptă continuă cu moartea şi cu boala, din care pacienţii noştri ies deseori învingători. Asistenții medicali trebuie să aibă încredere în potenţialul lor şi să îl ducă spre excelenţă”, a declarat Doina Carmen Mazilu, președinte OAMGMAMR București.

 

Prezentă la eveniment, conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier de stat, Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, a subliniat că ediţia din acest an a Galei are o semnificaţie deosebită, pentru că „2018 este un an anivesar, unul de mare însemnătate pentru noi, românii, şi care ne oferă o ocazie în plus să recunoaştem devotamentul şi efortul continuu al profesioniştilor din sănătate care reuşesc, în pofida vicisitudinilor cu care se confruntă sistemul sanitar din România, să îşi îndeplinească nobila misiune pe care şi-au asumat-o. Totodată, în acest an, mai mult ca oricând, este important să vorbim despre transfer de cunoştinţe între generaţii, despre viitor într-un context în care statele din Vestul Europei, şi nu numai, exercită o atracţie către cadrele medicale. Premianţii acestei Gale reprezintă un model de profesionalism şi dăruire, oferindu-le tinerilor aflaţi la început de carieră un exemplu, iar nouă, celorlalţi, încredere”. Pe pagina sa de socializare, dr. Păun a scris că fericită că i s-a oferit posibilitatea de a se înclina „încă o dată în fața celor care mi-au marcat activitatea de medic, prin profesionalismul și noblețea lor de caracter, asistentele mele de la Institutul National de Endocrinologie C.I. Parhon!”.

Dr. Turkes Ablachim, director medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), le-a spus la rîndul său, asistenților medicali și moașelor că „aceste premii nu reprezintă decât un mic semn al recunoştinţei noastre. Fără dumneavoastră serviciile medicale nu ar exista” .

 

 

Premiile, printre care și participarea gratuită la Școala de Vară 2019 a OAMGMAMR București, au fost acordate în cadrul a șase categorii, atât individual, cât și unor echipe care s-au remarcat prin activitatea lor din ultimul an.

Premiul pentru Determinare și implicare a fost acordat echipei de îngrijiri pediatrice a secției de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și moașei Anca Bălășoiu de la Maternitatea Bucur.

La categoria Echipe de îngrijire, pentru O șansă la viață au fost premiate echipa de asistente medicale din cadrul Departamentului de transplant medular – Spitalul Clinic Colțea și echipa departamentului de Neurochirurgie – Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie”. Premiul Profesioniști în îngrijiri de calitate a fost atribuit colectivului secției de Chirurgie Generală- Spitalul Clinic CF2 și echipei de asistente medicale a Departamentului de Urgențe Metabolice – Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu”, iar premiul Mama și copilul a revenit asistentelor secției Neonatologie- Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic „Dr. Ion Cantacuzino” și asistentelor Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Profesor Doctor Panait Sârbu”

 

Premiul pentru întreaga activitate a fost acordat unui număr de 17 persoane: Maria Ferezan și Irina Larisa Cristoiu (Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”), Luminița Bălănescu, Carolina Laurenția Radu și Maria Blănaru (ASSMB- Medicină Școlară), Elvira Marinescu (Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”- departamentul de Cercetări Genetice), Adina Ghincea (Spitalul Obregia), Cecilia Pușcașu și Mărioara Preda (Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”), Veronica Slipenschi, Doina Cornelia Simion, Mariana Besciu, Angela Stegărescu și Dorina Șubă (Institutul Național de Endocrinologie „CI Parhon”), Camelia Coman și Creița Boltașu (Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie”) și Mărioara Nicolaescu (Spitalul Clinic CF2).

Premiul pentru advocacy și implicare în problemele comunității a revenit Alinei Necula, iar pentru Excelență în susținerea drepturilor pacienților și a accesului la tratament  a fost premiat Radu Gănescu, președinte al Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC).

Premiul special al juriului  a fost acordat echipei de asistente medicale din secția Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic „Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu” București.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert susținut de formația FreeStay.

Sursă foto: Facebook


Adaugati un comentariu


 

*