Premii pentru Excelenta in Asistenta Medicala

20 iulie 2017 | 0 comentarii |

Cea de-a V-a editia a Galei „Premiile de Excelenta in Asistenta Medicala” a premiat echipele medicale si asistentele sau moasele care isi pun zi de zi viata si cunostintele in slujba pacientilor.

 

O echipa terapeutica este complexa si poate functiona doar daca este completa. Fara asistent medical, moasa, infirmiera, medicul nu poate asigura ingrijirea medicala de care are pacientul are nevoie, la un moment dat. Fiecare veriga a lantului terapeutic este importanta, iar acest adevar a fost evidentiat si de conf. dr. Diana Loreta Paun, consilier de Stat – Departamentul de Sanatate Publica, Administratia Prezidentiala.

Invitata de onoare a celei de-a V-a editii a Galei „Premiile de Excelenta in Asistenta Medicala”, organizata de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR)– filiala Municipiului Bucuresti, dr. Diana Paun a subliniat ca „profesiile de asistent medical si moasa reprezinta verigi esentiale ale actului medical, iar noi, medicii, trebuie sa recunoastem ca, fara asistentele si asistentii medicali, munca noastra ar fi zadarnica. Avem un potential uman de exceptie in acest domeniu dar, din pacate, insuficient valorizat. Suntem datori sa onoram acest potential si sa acordam toata pretuirea noastra celor care au grija de sanatatea noastra uneori cu pretul sanatatii lor”.

 

Carmen Mazilu si Doina Paun

Peste 500 de asistenti medicali si moase au participat la editia din acest an a  Galei in cadrul careia s-a premiat EXCELENTA in asistenta medicala. „Suntem aici impreuna in ceea ce a devenit o traditie. Este momentul sa sarbatorim profesia, sa sarbatorim implicarea. Este greu de definit in cuvinte, de masurat ce inseamna un asistent medical bun. Este ceva ce poti simti. Asistentele medicale bune sunt cele care inspira instinct si discernamant si in care au incredere pacientii, familiile acestora, medicii si alti asistenti”, a declarat asist. med. gen. lic. Doina Carmen Mazilu, presedinte OAMGMAMR- filiala Municipiului Bucuresti.

Concursul a fost deschis participarii asistentilor medicali generalisti, moaselor si asistentilor medicali, membrii ai OAMGMAMR-filiala Municipiului Bucuresti, individual sau in echipa. Castigatorii s-au remarcat in anul 2016 pentru abordarea superioara asupra situatiilor dificile, realizarea de acte deosebite in timpul activitatii profesionale, activitati de cercetare si de cresterea calitatii vietii pacientilor, activitati de advocacy pentru pacient, etc.

 

Premiile, printre care si participarea gratuita la Scoala de Vara 2018 a OAMGMAMR, au fost acordate in cadrul urmatoarelor categorii:

Premiul pentru „Determinare si implicare a fost „adjudecat” de Echipa medicala din clinica neurologie pediatrica a Spitalului Clinic de psihiatrie „Prof. Dr. Alex. Obregia”.

Premiul pentru cele mai bune „Echipe de ingrijireau fost atribuite pe trei sectiuni: O sansa la viata – Echipa medicala de transplant medular pediatric din Institutul Clinic Fundeni; Profesionisti in ingrijiri de calitate – Echipa medicala a centrului de hemodializa a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si Echipa medicala ATI I, Spitalul Clinic „Sf. Ioan”; Mama si copilul – Echipa de moase si asistenti medicali din cadrul Sitalului „Prof. Dr. Panait Sarbu” si Echipa de moase din sala de nasteri a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

 

Premiul pentru intreaga activitate a fost primit anul acesta de: Anisoara Mihai (Spitalul „Sf. Ioan”), Elena Dobre (Spitalul „Panait Sarbu”), Claudia Vioreanu (Spitalul „Panait Sarbu”), Cristina Stroie (Spitalul Prof. dr. „D. Gerota”), Doinita Badescu (ASSMB- Liceul D. Bolintineanu), Nicoleta Ion (Spitalul Prof. Dr. D. Gerota), Vasilica Chitoi (Institutul Clinic Fundeni), Elena Neagu (Spitalul „Sf. Ioan”), Aurica Ionescu (Spitalul „Sf. Ioan”), Elena Stoian (Spitalul „Bagdasar Arseni”), Viorica Olaru (Spitalul „M. S. Curie”), Constanta Chelu (Spitalul „Sf. Ioan”), Maria Grecea (Spitalul „Sf. Ioan”), Luminita Marghescu (Spitalul „C-tin Angelescu”).

Premiul pentru advocacy si implicare in problemele comunitatii” a revenit Echipei medicale de geriatrie si gerontologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias – Clinica Otopeni.

Premiul special al juriuluia fost primit de Echipa medicala de chirurgie cardiovasculara a Spitalului „M.S. Curie”.

Gala „Premiile de Excelenta in Asistenta Medicalas-a incheiat cu un concert sustinut de formatia Vunk.

 

 

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*