Dosare incomplete la OAMGMAMR – risc de a nu putea profesa

15 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Asistentii medicali si moasele care si-au depus dosarele la OAMGMAMR Buzau inainte de 2012 sunt invitati sa si le actualizeze, pentru a nu risca sa-si piarda viza de practica.

 

Elena Comanescu

Elena Comanescu

Certificatul de practica medicala, vizat de catre organismul profesional care atesta acest drept, este obligatoriu pentru a putea profesa in domeniul medical. Asistentii medicali si moasele, la fel ca si medicii, stiu deja ca fara aceasta viza, studiile lor nu au nicio valoare si ca angajatorii nu le permit sa-si desfasoare activitatea. Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR) din fiecare judet si din municipiul Bucuresti se ocupa de rezolvarea acestor probleme pentru asistentii medicali si moasele din  raza lor de competenta.

 La Buzau, incepand cu 01.01.2015, filiala locala a OAMGMAMR a decis ca eliberarea Certificatelor de Membru si Avizele anuale pentru autorizarea exercitarii profesiei, in conformitate cu prevederile Hotarararii nr. 2/10.10.2013 a Adunarii Generale Nationale a OAMGMAMR, sa se faca numai daca dosarul contine toate documentele necesare. Dosarele intocmite anterior anului 2012 au diferite documente lipsa. In acest context, rugam asistentii medicali si moasele care stiu ca se afla in aceasta situatie sa verifice ce documente lipsesc din propriile dosare si sa le aduca la sediul OAMGMAMR, precizeaza Elena Comanescu, presedinta OAMGMAMR Buzau.

 

asistente maternitate 2013Pentru obtinerea Certificatelor de Membru si a Avizelor Anuale pentru autorizarea exercitarii profesiei sunt necesare urmatoarele documente, in functie de situatie:

Pentru asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali care detin Certificat de Membru sunt necesare: Certificatul de membru (original); adeverinta de salariat (cu mentionarea salariului de incadrare si a platii cotizatiei catre OAMGMAMR-filiala Buzau); polita de asigurare de raspundere civila pentru greseli in activitatea profesionala valabila (copie, conform cu originalul); acte de studii dobandite ulterior; credite EMC la zi; cotizatia 1% / luna din salariul de incadrare (pentru membrii carora nu li se vireaza lunar de catre angajator). In cazul intreruperilor in activitate este necesara dovada cu privire la perioada respectiva (durata, motiv). „Aceste documente sunt valabile pentru membrii care au dosarele complete. Multi dintre cei care au depus dosarele inainte de 2012 le au insa incomplete, de acea este necesar sa aduca documentele lipsa, astfel incat dosarele sa contina toate documentele necesare, conform legislatiei in vigoare. Mentionam ca nu este necesara intocmirea unui nou dosar, ci doar completarea celor existente, cu documentele care lipsesc”, a explicat Comanescu.

 

examen asistent- medicIn cazul asistentilor medicali generalisti, moaselor si asistentilor medicali care nu detin Certificat de Membru sau care au dosarele incomplete, actele pentru obtinerea/avizarea acestuia sunt: Cerere tip completata; Carte de identitate (copie); Certificat de casatorie/sentinta divort (copie – daca este cazul); Certificat de cazier judiciar (valabil 6 luni – original); Copie a documentelor de studii care atesta formarea in profesie, pe care se mentioneaza, pe propria raspundere, conform cu originalul (diploma de absolvire si, dupa caz,, adeverinta de grad principal,  diploma de master in specialitate, certificate de obtinere a unei specializari/competente profesionale etc.); Certificat de sanatate fizica si psihica tip A5 (valabil 2 luni) – (cu parafa medicului psihiatru + parafa medicului de familie sau boli interne sau medicina muncii – original); Declaratie pe proprie raspundere pentru indeplinirea conditiilor prevazute la art. 14 si 15 din OUG 114/2008(descarca: doc, pdf); Cerere tip (descarca: doc, pdf), Juramantul profesional; dosar plic.

 


Adaugati un comentariu


 

*