Gala Premiilor de Excelenta in Asistenta Medicala si-a desemnat castigatorii

7 iulie 2015 | 1 comentariu |

In cadrul unei festivitati care a avut loc la Muzeul National de Arta, 14 asistenti medicali si 4 echipe de ingrijiri medicale au primit distinctii pentru activitatea in slujba pacientilor.

 

gala asistenti congresAn de an, filiala din Bucuresti a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR) rasplateste profesionalismul si devotamentul asistentilor medicali, dedicati ingrjirii pacientilor, prin organizarea unei gale de excelenta in cardul careia sunt premiati cei mai merituosi reprezentanti ai breslei.

Ajunsa la a cincea editie, Gala Premiilor de Excelenta in Asistenta Medicala din acest an a avut loc zilele trecute la Muzeul National de Arta din Capitala. 14 asistenti medicali si patru echipe de ingrijiri medicale au fost laureatii editiei actuale, iar premiile au fost impartite pe cinci categorii, atat pentru eforturile depuse în slujba pacientilor, cat si pentru rezultatele extraordinare obtinute in educatie si cercetare.

 

banicioiuCa la orice Gala de excelenta, premiile au fost acordate intr-un cadru festiv, printre invitatii la ceremonie numarandu-se si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Cu aceasta ocazie, ministrul a recunoscut ca mediul si conditiile de munca in care isi desfasoara activitatea asistentii medicali din Romania nu sunt dintre cele mai bune, apreciind astfel, cu atat ma mult, eforturile depuse de acestia pentru a asigura cele mai bune ingrijiri pentru pacienti.

Totodata, ministrul a venit cu propunerea ca, incepand de anul viitor, Gala Premiilor de Excelenta in Asistenta Medicala sa fie organizata la nivel national, pentru a putea fi astfel recompensati si ceilalti asistenti medicali din tara, ale caror merite nu sunt cu nimic mai prejos decat cele ale colegilor din Capitala. In acest sens, Nicolae Banicioiu a declarat ca Ministerul Sanatatii va sprijini Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania pentru ca evenimentul sa aiba acoperire nationala. „Cred ca este o idee extraordinara sa-i premiem pe cei mai buni dintre colegii nostri si v-as propune ca pentru anul viitor sa organizam o Gala impreuna cu Ministerul Sanatatii, pentru a le multumi tuturor colegilor din tara”, a mentionat ministrul.

 

premii asistentiMomentul cel mai asteptat al evenimentului a fost insa cel al acordarii premiilor de excelenta, premii care, dupa cum spuneam, au fost impartite pe cinci categorii. Astfel, Premiul pentru ingrijiri acordate de catre asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali in unitatile sanitare a fost acordat cadrelor medicala Steluta Popovici, Virginia Schnaider si Ioan Anton Diaconu. Premiul pentru asistentul medical generalist, moasa si asistentul medical in educatie si cercetare a fost acordat Georgetei Sultana, in timp ce Premiul pentru echipe de ingrijire a fost impartit intre echipa de ingrijiri multidisciplinara a Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni, echipa de asistenti medicali din Centrul de Donare al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si echipa de ingrijiri a Sectiei Boli Infectioase HIV/SIDA copii din cadrul INBI Prof Dr. Matei Bals.

In cadrul galei a fost acordat si un Premiu special al juriului care a revenit echipei de ingrijiri multidisciplinara a Sectiei Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva si a Unitatii de Arsi Grav, de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Nu au fost uitate nici cadrele medicale aflate la final de cariera, carora le-a fost dedicat Premiul pentru intreaga activitate. Laureatii acestei categorii au fost Mariana Veronica Achim, Marcel Avram, Carmen Balasoiu, Viorica Constantinescu, Valerica Dorobantu, Laurentiu Habuc, Georgeta Iane, Georgeta Moise, Marilena Olinescu si Constanta Stoica Voicu.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Comentarii (1)

  1. Iulia Vladescu spune:

    Ce bine ar fi daca dl ministru s-ar uita si la salariile cadrelor medicale…

Adaugati un comentariu


 

*