Burse si premii de excelenta la Gala UMF „Iuliu Hatieganu”

10 decembrie 2013 | 0 comentarii |

Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii a devenit prima institutie medicala de invatamant din Europa Centrala si de Sud-Est, detinatoare a ceritificatului de calitate Label CIDMEF

 

studenti umfUniversitatea de Medicina si Farmacia Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca si-a premiat elitele, in cadrul unei gale la care au participat peste 400 de somitati ale lumii academice medicale, cadre universitare si studenti ai universitatii.

Multi dintre participantii la eveniment au primit distinctii de excelenta pentru activitatea depusa si rezultatele obtinute pe parcursul acestui an, al anului universitar precedent sau al intregii cariere.

Valoarea, profesionalismul si performanta au fost elementele definitorii ale Galei UMF Iuliu Hatieganu din acest an, ocazie cu care personalitati marcante din lumea universitara si tineri cercetarori care au contribuit la progresul invatamantului, cercetarii si inovarii in domeniul medicinei au primit Premiile de excelenta „Iuliu Hatieganu” 3013.

 

Prof.dr. Alexandru Irimie

Prof.dr. Alexandru Irimie

Un moment importand al galei l-a constituit citirea mesajului rectorului universitatii, prof. dr. Alexandru Irimie, mesaj constituit pe doua parti distincte. Prima parte a mesajului s-a axat pe o ampla prezentare a ofertei cu care institutia de invatamant vine in sprijinul studentilor si o succinta prezentare a realizarilor in anul 2013.

 Cea de-a doua parte a mesajului prof. Alexandru Irimie s-a axat pe raspunsul la intrebarea pe care trebuie sa si-o puna atat studentii cat si cadrele universitare, anume „Ce asteapta universitatea de la noi?”. La acest capitol, raspunsul a fost unul simplu dar extrem de complex in acelasi timp. Rectorul a subliniat ca se asteapta doar implicare, implicare ce trebuie sa se faca simtita in toate domeniile de activitate, atat in educatie, cat si in cercetare, practica medicala si „insertie in viata socio-culturala nationala si internationala, a tuturor celor care isi construiesc vise si isi desavarsesc aspiratiile in Alma Mater Iuliu Hatieganu: studenti din cele 3 cicluri de invatamant universitar, romani si de pe toate continentele, cadre didactice ale universitatii si asociati din peste 50 de tari, cercetatori si personal administrativ si de suport”.

 

Prof. dr. Anca Buzoianu

Prof. dr. Anca Buzoianu

Dupa mesajul rectorului s-a trecut la acordarea distinctiilor, cea mai importanta dintre acestea, Premiul „Iuliu Hatieganu”, fiind acordata conducerii Facultatii de Medicina, pentru meritul de a fi obtinut Certificatul de calitate Label CIDMEF, unul dintre ele mai prestigioase calificative acordate la nivel mondial. CIDMEF- Conferinta Internationala a Decanilor Facultatilor de Medicina de Expresie Francofona este un organism care are impact si recunoastere la nivel mondial, avand norme bazate pe standardele utilizate si de Federatia Mondiala a Educatiei Medicale, Certificatul de calitate „Label CIDMEF” fiind atribuit doar acelor facultati care respecta normele respective. Facultatea de la Cluj a trecut cu brio evaluarea realizata de profesori din Franta, Belgia ori Canada, devenind astfel prima facultate din Romania si din intreaga Europa Centrala si de Sud-Est care primeste aceasta recunoastere internationala a performantei.

Ceremonia a continuat cu Premiile Facultatii de Medicina, prezentate de prof. dr. Anca Buzoianu, decanul facultatii. Astfel, Premiul „Victor Papilian” a fost oferit conf. dr. Adriana Filip, Premiul „Octavian Fodor” a fost decernat prof. dr. Vasile Marcel Tantau, Premiul „Ion Chiricuta” a fost impartit de prof. dr. Aurel Mironiuc si prof. dr. Valentin Muntean, iar premiul pentru excelenta didactica a fost primit de prof. dr. Adriana Muresan.

 

cluj medicina2Din randul tinerilor cercetatori ai Facultatii de Medicina au primit premii asist. univ. dr. Schiotis Ruxandra Elena (Discipline Fundamentale), sef  lucr. dr. Monica Platon Lupsor (Discipline Medicale) si drd. Horea Rares Ciprian Benea (Discipline Chirurgicale).

Facultatea de Farmacie, reprezentata prin decan, prof. dr. Gianina Crisan, a decernat PremiulTeodor Goina colectivului disciplinei Chimie Farmaceutica din cadrul Facultatii de Farmacie, iar premiul pentru tineri cercetatori a fost oferit asist. univ. dr. Bogdan Feier si drd. Anca Stefania Florea.

Facultatea de Medicina Dentara, prezenta prin decan, prof. dr. Radu Septimiu Cimpian, a acordat Premiul „Gheorghe Bilascu”, asist. univ. dr. Almasan Oana.

Premiul „Ion Baciu”, pentru cea mai valoroasa cercetare doctorala, a fost decernat dr. Bogdan Dumitru Procopet.

In cadrul ceremoniei au fost acordate diplome de excelenta pentru intreaga activitate desfasurata in universitate cadrelor didactice pensionate anul acesta: prof. dr. Ioan Stelian Bocsan, prof. dr. Victor Cristea, prof. dr. Doina Cozman, prof. dr. Ileana Duncea, prof. dr. Mihai Lucan, conf. dr. Stelian Petcu.

 

amfiteatrulIn premiera, anul acesta au fost decernate Bursele „Dr.Petru Voinela”, in valoare totala de 10.000 de euro anual, acordate studentilor cu merite deosebite din cadrul Facultatii de Medicina. Castigatorii bureslor acordate in memoria doctorului Petru Voinela au fost Nechita Vlad Ionut (anul I -media 9,93), Grigoriciuc Eliza (anul II – media 9,74), Oltean Monica Alexandra (anul III- media 9,90),  Mirea Andreea Manuela (anul IV- media 9,60),  Tatomir Alexandru (anul V- media 9,75) si Domsa Ana Maria Teodora (anul VI- media 9,25).

Referitor la aceste premii, Rectorul UMF Iuliu Hatieganu, prof. dr. Alexandru Irimie a declarat ca „sunt o recunoastere a muncii unor oameni care de-a lungul anului au avut rezultate deosebite in demersul profesional, care s-au implicat in dezvoltarea centrului universitar si care au ajutat la mentinerea nivelului inalt de performanta al institutiei”.

PUBLICITATE

Adaugati un comentariu


 

*