UMF Cluj-Napoca a premiat performanta in invatamantul medical

4 decembrie 2014 | 0 comentarii |

Premiile au fost acordate in cadrul manifestarilor dedicate implinirii a 95 de ani de la sustinerea primului curs de medicina in limba romana, in Transilvania, cu aceeasi ocazie, academicianului Ioanel Sinescu  fiindu-i acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

 

Alexandru Irimie

Alexandru Irimie

Dupa cum Sanatateabuzoiana.ro a informat zilele trecute, in aceasta saptamana, la Cluj-Napoca sunt in plina desfasurare Zilele UMF Iuliu Hatieganu, manifestare dedicata implinirii a 95 de ani de invatamant medical  romanesc in Transilvania. Cu aceasta ocazie, UMF Cluj-Napoca, organizeaza o serie de manifestari, printre care s-a numarat si acordarea premiilor de excelenta unor reprezentanti de seama ai unitati de invatamant medical. Premiile UMF Iuliu Hatieganu au fost decernate zilele trecute, in cadru festiv, rasplatind performanta in invatamantul medical a unor profesori, studenti, tineri cercetarori sau proaspeti absolventi ai universitatii clujene de medicina.

Referitor la aceasta festivitate, rectorul UMF Cluj, profesorul Alexandru Irimie, a declarat ca „este extrem de important ca o universitate sa isi recunoasca si sa rasplateasca valorile. Realizarile studentilor si colegilor nostri ne onoreaza si reprezinta o carte de vizita extrem de importanta. Performanta si competitivitatea de inalt nivel sunt rezultatul implicarii si muncii fiecarui membru al marii familii care formeaza Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca. Felicit si multumesc tuturor premiantilor, in numele universitatii, pentru toate eforturile depuse pentru a pastra si a duce mai departe principiile fondatoare ale scolii medicale clujene formulate de profesorul Iuliu Hatieganu”.

 

premii studenti umfIntrucat numarul laureatilor a fost unul destul de mare, premiile au fost structurate pe mai multe categorii. In cele ce urmeaza, din dorinta de nu a omite niciun nume, redam integral lista premiantilor si categoriile la care acestia au fost rasplatiti. Astfel, Facultatea de Medicina, reprezentata prin decanul facultatii, prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, a acordat distinctii dupa cum urmeaza:

– Premiul „Victor Papilian – Discipline fundamentale: Prof. Dr. Vlaicu Sandor – Disciplina Farmacologie, toxicologie si farmacologie clinica, pentru cartea Farmacografie. Reglementari. Noţiuni practice”, aparuta la Editura Medicala Universitara Iuliu Haţieganu Cluj – Napoca, iunie 2014 ;

– Premiul „Octavian Fodor” – Discipline medicale: Prof. Dr. Daniela Fodor – Disciplina Medicala II – pentru introducerea revistei Medical ultrasonography in sistemul Thomson Reuters Web of Science;

– Premiul „Ion Chiricuţa” – Discipline chirurgicale: Prof. Dr. Florin Stamatian – Obstetrica si Ginecologie I – pentru redactarea cursului de Obstetrica si Ginecologie in 3 volume;

– Premiul pentru excelenta didactica: Prof. Dr. Petru Adrian Mircea pentru excelenta in activitatea didactica desfasurata in anul universitar 2013 – 2014;

– Premiile pentru tineri cercetatori, acordate pentru articolele cu cel mai mare factor de impact publicate in ultimul an in reviste ISI

  • Discipline fundamentale: Adrian Pavel Trifa;
  • Discipline medicale: Maria Magdalena Tamas;
  • Discipline chirurgicale: Lucian Mocan.

 

studentiiFacultatea de Farmacie a decernat doua premii, prin prof. univ. dr. Geanina Crisan, decanul facultatii:

Premiul „Teodor Goina”: Colectivul de autori format din Cecilia Cristea, Andreea Cernat, Adela Maghear si Robert Sandulescu – pentru activitatea stiintifica desfasurata in anul universitar 2013 – 2014;

– Premiul pentru tineri cercetatori: Luminita Fritea – pentru articolul cu cel mai mare factor de impact publicat in ultimul an in reviste ISI. De asemenea, Facultatea de Medicina Dentara a oferit anul acesta doua distinctii, inmanate de catre decanul facultatii, prof. dr. Radu Septimiu Campian, astfel:

– Premiul „Gheorghe Bilaşcu”: Conf. Dr. Lucia Hurubeanu – pentru activitatea didactica si stiintifica desfaturata in anul universitar 2013 – 2014;

– Premiul pentru tineri cercetatori: Sef lucr. Dr. Raluca Cosgarea – pentru articolul cu cel mai mare factor de impact publicat in ultimul an in reviste ISI.

Cea mai buna teza de doctorat din anul universitar 2013 – 2014 a fost rasplatita cu Premiul „Ion Baciu”. Diploma a fost acordata in acest an doctorului Ciprian Tomuleasa.

 

umf clujIn premiera, UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca a decernat distinctii de Profesor Emerit, ca semn de recunoastere a meritelor didactice si ştiintifice exceptionale dobandite ca profesori ai universitatii, unor dascali de exceptie. Cei rasplatiti cu aceasta distinctie sunt Prof. Dr. Iurie Acalovschi, Prof. Dr. Ioan Mircea Barsan, Prof. Dr. Gheorghe Benga, Prof. Dr. Marius Bojita, Prof. Dr. Sandu Bologa, Prof. Dr. Nicolae Costin, Prof. Dr. Victor Cristea, Prof. Dr. Mircea Cucuianu, Prof. Dr. Dumitru Dumitraşcu, Prof. Dr. Maria-Mirela Gherman, Prof. Dr. Nicolae Ghilezan, Prof. Dr. Mircea Grigorescu, Prof. Dr. Paula Grigorescu – Sido, Prof. Dr. Nicolae Dragoş Hancu, Prof. Dr. Nicu George Ionescu, Prof. Dr. Mihai Lucan, Prof. Dr. Nicolae Sabin Maier, Prof. Dr. Adriana Mureşan, Prof. Dr. Mircea Nanulescu, Prof. Dr. Oliviu Pascu, Prof. Dr. Alexandru Rotaru, Prof. Dr. Vlaicu Dandor.

Pentru intreaga activitate in cadrul UMF Cluj, Senatul universitatii a oferit diplome de excelenţa unor reputate cadre didactice precum Prof. Dr. Andrei Achimas, Prof. Dr. Dina Coprean, Prof. Dr. Doinita Matinca, Prof. Dr. Ana Nadia Schmidt, Prof. Dr. Doina  Tatulescu, Conf. Dr. Angela Butnariu, Conf. Dr. Maria Dronca si Sef lucr. Dr. Lionel Dobre.

Rectorul UMF Iuliu Hatieganu, a mai subliniat in cadrul evenimentului ca institutia de invatamant pe care o reprezinta este centrata pe un management academic modern, avand drept obiective principale asigurarea unei educatii la standarde internationale si incurajarea cercetarii stiintifice, ca premise in obtinerea de performante si formarea de generatii de profesionisti cat mai bine pregatiti.

 

Acad. Ioanel Sinescu

Acad. Ioanel Sinescu

Titlul de Doctor Honoris Causa i-a fost acordat academicianului Ioanel Sinescu pentru implicarea si eforturile depuse la imbunatatirea invatamantului medical romanesc, precum si pentru activitatea stiintifica si medicala de exceptie. „In cei doi ani de cand ocupa funcţia de rector al Universitaţii de Medicina si Farmacie din Bucureşti, Ioanel Sinescu s-a remarcat prin rezultatele obţinute in promovarea instituţiei pe care o conduce, precum şi prin activitatea sa manageriala şi de cercetare, fiind totodata unul dintre cei mai renumiti si apreciati profesionisti din medicina romaneasca, avand o activitate profesionala impresionanta in domeniul urologiei”, a precizat rectorul UMF Cluj.

La randul sau, academicianul  Ioanel Sinescu a declarat ca „este o deosebita onoare sa primesc aceasta importanta distinctie din partea unei institutii de invatamant de prestigiu, cum este Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca. Invatamantul medical romanesc trebuie sa fie tot timpul la cele mai inalte standarde si ma bucur de colaborarea inter-universitara care exista intre UMF Carol Davila si UMF Iuliu Hatieganu.”.

Ioanel Sinescu si-a inceput activitatea didactica in 1979, imediat dupa terminarea stagiului de intern, ca asistent stagiar la Clinica de Chirurgie Urologica Fundeni. Treptat, a fost avansat ca asistent universitar, sef lucrari, conferentiar universitar si profesor universitar. Din anul 2012, ocupa functia de rector al Universitatii de Medicina şi Farmacie Carol Davila Bucuresti. A realizat primul transplant renal din Romania, este seful Centrului de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni si membru in cele mai inalte foruri de chirurgie urologica din Europa.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*