BUZAUL, CAPITALA MEDIERII PENTRU O ZI

9 mai 2014 | 0 comentarii |

Peste 400 de mediatori din toata tara participa astazi, la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Nationale a Mediatorului, organizat de Consiliul de Mediere, autoritatea nationala de reglementare si autorizare in domeniul medierii in parteneriat cu Consiliul Judetean Buzau. Medierea in Malpraxisul Medical, una dintre temele dezbatute.  

 

Dorin Badulescu, Laurentiu GavrilaZiua Nationala a Mediatorului, celebrata de obicei pe 4 mai,  este marcata anul acesta astazi, 9 mai, care pentru poporul roman are tripla semnificatie: Ziua Europei, Ziua Independentei Romaniei si sfarsitul celui de-al Doilea razboi Mondial.  Evenimentul are loc in sala de festivitati a Consiliului Judetean Buzau, sub sloganul „Impartasim aceleasi valori, avem aceeasi viziune – o societate a dialogului”.

Peste 400 de mediatori din toata tara participa la acest eveniment care a transformat Buzaul, pentru o zi, in Capitala medierii.

Atat prefectul Maria Buleandra, cat si presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, i-au intampinat pe participanti cu un salut de bun venit in Buzau si le-au urat succes in dezbaterile organizate cu acest prilej cat si in activitatea curenta, pe care se pune un tot mai mare accent, pentru rezolvarea litigiilor si diferendelor pe o cale mai blanda decat cea a instantei.

Printre personalitatile publice care au conferentiat cu acest prilej se numara si judecatorul Cristi Danilet, membru al Consiliului National al Magistraturii,  deputatul Alina Gorghiu (avocat), Cristian Jura (vicepresedinte al CNCD) si Mioara Donea, presedintele Judecatoriei Rm. Sarat.

 

IMG_2208Dezbaterea pe Legea 192/2006” (a medierii), prezentarea Proiectului „Diferit_Conflict?”, Prioritati in dezvoltarea profesiei de mediator, Medierea in penal, Constientizarea nevoii de protejare a datelor in domeniul medierii-riscuri si preventie, Medierea in Sport, Medierea in Malpraxisul Medial, Avantajele medierii si Limbajul nonverbal in mediere s-au numarat printre temele intens dezbatote in cadrul evenimentului.

In a doua parte a lucraruilor s-au desfasurat doua work-shopuri cu tematici de mare actualitate, respectiv, „Competitiv Intelligence for Business Success!”, coordonat de prof. univ. Sergiu Medar si „Comunicarea in schimburile relationale”, coordonat de psihoterapeutul Rozalia Timar.

Contextul actual european, tulburat de conflicte, face necesara afirmarea cat mai rapida a medierii pe toate palierele sociale. Incordarea, nesiguranta, sentimentul de insecuritate transforma societatea, impingand-o spre intoleranta si lipsa de omenie. Valorile si viziunile europene corespund valorilor medierii in general si a celei romanesti in special. Practic, putem spune ca Romania detine un produs specific, traditional, daca imi este permis sa ma exprim asa: modelul romanesc de mediere. Expresie a unei legislatii in cea mai mare parte eficiente si datorita profesionistilor sai – deveniti cel mai numeros corp de acest gen din Uniunea Europeana -, acesta se dovedeste a fi apt sa schimbe mentalitati si sa genereze pe viitor o societate europeana a dialogului”, a declarat cu acest prilej, Dorin Badulescu, presedintele Consiliului de Mediere, amfitrionul evenimentului.

 


Adaugati un comentariu


 

*