Buzaul se pregateste pentru patru zile de sarbatoare

La inceputul lunii iunie va avea loc prima editie a festivalului Buzau Fest, manifestare care va fi precedata de o serie de alte activitati dedicate Zilei Internationale a Copilului.

 

Afis 1 iunie Trupa Di Do DoLuna iunie va incepe cu o mini-vacanta de patru zile, dat fiind faptul ca data de 1 iunie, care pica intr-o zi de joi, a fost declarata zi nelucratoare, fiind urmata apoi de zilele de wek-end. Buzoienii, si nu numai ei, se vor putea bucura din plin de aceste patru zile, intrucat Consiliul Judetean a programat pentru aceasta perioada doua manifestari importante, de mare anvergura, care vor avea loc la Buzau si in statiunea Sarata Monteoru.

In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc astazi, presedintele institutiei, Petre Emanoil Neagu, si vicepresedintele Adrian Petre au prezentat principalele activitati care vor avea loc in perioada 1-4 iunie, invitand totodata buzoienii sa ia parte la evenimente.

Acestea vor debuta in data de 1 iunie, cand va fi marcata Ziua Internationala a Copilului, manifestarile organizate cu aceasta ocazie fiind adresate in special celor mici.

Locul principal de desfasurare va fi curtea Muzeului Judetean, unde copiii si parintii sunt asteptati joi, 1 iunie, incepand cu ora 10.00. Cu aceasta ocazie vor avea loc proiectii de desene animate si competitii de desene pe asfalt si  sah.

 

neagu si petre

Petre Emanoil Neagu si Adrian Petre

Totodata, va avea loc o demonstratie de karate, ai caror protagonisti vor fi copii care au inceput de la varsta frageda practicarea acestui sport. Peisajul va fi animat de o serie de personaje din povesti si din desene animate, carora le vor da viata membrii unei trupe de teatru.

Manifestarile din curtea muzeului se vor incheia cu un concert al trupei de copii Di Do Do, care va urca pe scena incepand cu ora 16.00.

Seara, manifestarile se vor muta pe stadionul Gloria, unde va avea loc o competitie de fotbal la care vor participa aproximativ 500 de copii, dupa cum a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean, Adrian Petre. Competitia este adresata copiilor intre 7 si 10 ani, iar faptul ca se va desfasura in nocturna, va fi unul din principalele elemente de atractie pentru participanti.

 

Terra Dacia AeternaA doua zi, pe 2 iunie, va debuta prima editie a Buzau Fest, o manifestare prin care autoritatile locale urmaresc sa promoveze traditiile si cultura locala, precum si potentialul turistic al judetului. Invitatii principali vor fi Garda Apulum din Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna din Cluj-Napoca si Geto-dacii din Moldova – Iasi, organizatii formate din pasionati ai istoriei, care si-au propus sa puna in scena cat mai fidel episoade semnificative din vremurile stravechi.

Acestia vor participa, in seara de 2 iunie, la o parada cu torte care va avea loc pe strazile Buzaului, urmand ca in zielele de sambata si duminica, 3 si 4 iunie, activitatile sa se mute la Sarata Monteoru. Aici vor fi puse in scena lupte de gladiatori, targuri de sclavi, o batalie intre romani si barbari, manifestari insotite de spectacole sustinute de artisti buzoieni si de elevi ai Liceului de Arta, precum si de un concert al trupei Zdob si Zdub.

Buzoienii vor avea la dispozitie un autocar etajat, care ii va transporta gratuit pe ruta Buzau-Sarata Monteoru si retur. Petre Emanoil Neagu a precizat, de asemenea, ca a discutat si cu operatorii de transport persoane sa prelungeasca programul pe aceasta ruta in zilele festivalului.

 

Flyer Fata BuzauFestProgramul complet al primei editii a Buzau Fest:

Vineri, 2 iunie 2017 – Buzau

21.00 – parada cu torte – Catedrala Episcopala „Inaltarea Domnului” – Bulevardul Unirii – Bulevardul Nicolae Balcescu – Muzeul Judetean Buzau.

Sambata, 3 iunie 2017 – Sarata-Monteoru

11.00 – Elevii Liceului de Arta „Margareta Sterian” (Corul „Crescendo”, Corul „Armonii”, muzica clasica instrumentala, muzica vocala traditionala romaneasca)

11.30 – Prezentarea trupelor (Garda Apulum/Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna/Cluj-Napoca si Geto-dacii din Moldova/Iasi)

12.00 – 16.00 – Deschiderea taberelor si atelierelor antice (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Monetarie, Intretinere echipamente, Jocuri romane, Plante dacice, Metalurgie, Scriptoria, Fierarie, Metaloplastie, Bucatarie, Antrenamente soldati, Antrenamente gladiatori)

13.30 – 14.30 – Spectacol Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzau (Muzica usoara, dans modern, momente de teatru)

16.00 – 18.30 – Prezentarea unei scoli de gladiatori, dansuri antice/Magna Nemesis, targ de sclavi

19.00 – 20.20 – Ansambluri folclorice din Judetul Buzau („Dragaicutele” Berca si „Plaiurile Mioritei”)

20.30 – 21.30 – Lupte de gladiatori, batalia de noapte, Barbari vs romani

22.00 – Rugul lui Zamolxe/incinerarea unei capetenii dacice

Duminica, 4 iunie 2017 – Sarata-Monteoru

10.00 – 12.30 – Ansambluri folclorice judetul Buzau (Ansamblurile „Slanicul” si „Mugurii Siriasului” si „Izvorasul Cristalin”)

10.00 – 14.00 – Tabere si ateliere antice, marea batalie, barbari vs romani

10.30 – Concurs de Cross

14.00 – 15.00 – Spectacol Alexandra Panaete, Andreea Baboi, Claudia Colniceanu

15 .00 -17.00 – Spectacol Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzau (muzica clasica instrumentala, dans modern, momente de teatru)

18.30 – 19.30 – Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” (muzica usoara, muzica vocala instrumentala romaneasca)

19.30 – 22.30 – Zdob & Zdub, Dora Gaitanovici & Synopsis, Madalina Manolache

22.30 – Foc de artificii

* In perioada 03-04 iunie un autobuz etajat va efectua curse gratuite, in intervalul 10.00 – 18.00  pe traseul Consiliul Judetean Buzau – Sarata-Monteoru.

Videoclipul de promovare:


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*