Buzoienii au dat dovada de solidaritate la concertul caritabil organizat de Consiliul Judetean pentru Teo si Miruna

24 februarie 2017 | 0 comentarii |

Intr-o singura seara au fost donati 4.800 de lei in sprijinul celor doua tinere buzoience care se lupta cu doua afectiuni rare si care nu pot fi tratate in tara.

 

Emeric Imre la buzauDramele Todorei Tudose, tanara de 20 de ani diagnosticata cu encefalita imuna si Mirunei Cocor, fetita de un an care sufera de o afectiune neurologica rara, nu i-au lasat indiferenti pe buzoieni, care au participat aseara la un nou eveniment caritabil, in cadrul caruia s-au strans fonduri pentru a le ajuta pe cele doua buzoience sa invinga boala. Desi, initial, concertul lui Emeric Imre, care a avut loc aseara la sala Teatrului George Ciprian, fusese programat doar pentru a marca sarbatoarea Dragobetelui, presedintele Consiliul Judetean, Petre Emanoil Neagu, a decis sa dea acestui eveniment si un caracter caritabil, facand apel la buzoieni sa doneze pentru cele doua cazuri disperate, dupa ce au fost demarate doua campanii umanitare pentru strangerea de fonduri necesare tratamentului in strainatate pentru acestea.

Astfel, la intrarea in sala a fost amplasata o urna pentru donatii, iar participantii la concertul de aseara s-au aratat generosi, suma totala stransa cu aceasta ocazie fiind de 4.800 de lei.

 

donatiiLa concertul de aseara au participat peste 200 de buzoieni, majoritatea acestora donand diferite sume in urna amplasata la intrarea in sala teatrului. Manifestarile destinate marcarii sarbatorii Dragobetelui vor continua si in aceasta dup-azmiaza, asa ca fost luata decizia ca urna destinata donatiilor sa ramana in incinta Muzeului Judetean Buzau si in cursul zilei de astazi, astfel ca cei care vor participa la evenimentele programate pentru aceasta dupa-amiaza vor putea sa doneze.

Suma totala stransa in urna va fi impartita, in mod egal, celor doua familii, presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, anuntand aseara ca administratia judeteana va ajuta, la randul sau, cu cate 5.000 de lei pe fiecare dintre aceste familii.

 

Emeric Imbre - concert caritabilCJ BuzauIndemnand buzoienii sa fie darnici si sensibili la suferinta celor doua tinere si a familiilor lor, Petre Emanoil Neagu a tinut sa le multumeasca celor care deja s-au implicat, intr-o forma sau alta, pentru a le veni in ajutor. „A fost o seara minunata, petrecuta alaturi de oameni frumosi, care au stiut sa se bucure de muzica de calitate care le-a fost oferita de Emerik Imre, dar care au dat dovada si de multa compasiune pentru cele doua suflete pe care ne dorim cu totii sa le vedem vindecate. Multumesc tuturor celor care au donat pentru a sprijini aceste cazuri si sper ca buzoienii sa fie darnici, in continuare”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Buzau.

 

Concert Emeric ImreIn cazul Teodorei Tudose, tanara studenta care de doua luni este in coma, a fost stransa suma de 15.000 de euro necesara, in prima instanta, pentru transferul intr-o clinica din strainatate, astfel ca tanara buzoianca se afla in prezent internata la prestigioasa clinica AKH din Viena, insa parintii vor mai avea nevoie de bani pentru a suporta costurile necesare tratamentului. Pentru Teo se pot face in continuare donatii in contul RO86BTRLRONCRT0212392801, deschis la Banca Transilvania, pe numele Tudose Leonard Ramon.

In ceea ce o priveste pe Miruna Cocor, micuta lupta sa traiasca, desi a venit pe lume cu sindromul Sturge-Webe, o afectiune cu care a fost diagnosticata la varsta de patru luni. Boala congenitala rara de care sufera este de natura neurologica si dermatologica si se caracterizeaza prin malformatii vasculare ale encefalului si a fetei.

Desi s-au strans bani si pentru ea, familia inca mai are nevoie de ajutorul semenilor pentru ca micuta sa poata ajunge la o clinica din strainatate, unde va fi supusa unei interventii chirurgicale complicate.

Cei care doresc sa o ajute o pot face si donand in conturl RO41INGB0000999906559313 in lei, sau in contul RO76INGB0000999906559265 in euro, deschise pe numele mamei, Ana-Maria Cocor, la ING Bank.

 

GALERIE FOTO:


Adaugati un comentariu


 

*