Buzoienii au liber să plece la tratament în stațiunile balneare

Înainte de a solicita biletele de la Casa de Pensii, aceștia trebuie să verifice dacă serviciile de tratament de care au nevoie sunt disponibile în această perioadă, în contextul restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

 

După cum Sanatateabuzoiana.ro a anunțat zilele trecute, odată cu noul set de măsuri de relaxare a fost reluată și activitatea te tratament în unitățile și stațiunile balneare, activitate suspendată la jumătatea lunii martie, odată cu decretarea stării de urgență. Activitatea de tratament balnear se derulează în prezent ținând cont de prevederile unui ordin al ministrului Sănătății, care stabilește clar regulile ce trebuie respectate și măsurile necesare pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Odată cu reluarea activității de tratament balnear, Casa Județeană de Pensii Buzău i-a anunțat pe beneficiari că pot merge în stațiuni pe baza biletelor de tratament, începând chiar de mâine, când începe seria a noua.  Pentru această serie, Casa de Pensii are disponibile 96 de locuri, cele mai multe dintre ele la hotelul Ceres din Sărata Monteoru, pentru pensionarii cu afecțiuni reumatismale. Tot pentru cei cu același gen de afecțiuni mai sunt disponibile 10 locuri la hotelul Ialomița din Amara, în timp ce pentru pacienții cu afecțiuni cardio-vasculare sunt disponibile 4 locuri, la hotelul Dacia din Covasna.

Dat fiind faptul că între data alocării acestor bilete și data de începere a seriei, intervalul de timp este foarte scurt, persoanele care doresc să beneficieze de un bilet de tratament cu dată de începere în zilele de 24, 26, 27, 28 și 29 iunie 2020, se pot adresa direct Casei Județene de Pensii Buzău.

 

Biletul de tratament se eliberează pe baza cererii tip şi a recomandării medicului de familie, cu prezentarea actului de identitate, iar în funcţie de categoria din care face parte solicitantul, acordarea biletului de tratament poate fi cu plata unei contribuţii sau gratuit.

Reprezentanții Casei de Pensii atrag însă atenția asupra faptului că ordinul de ministru prevede faptul că este contraindicată în această perioadă efectuarea procedurilor de aerosoloterapie și hidrotermoterapie în spaţii închise, în această categorie intrând băile galvanice, curele externe cu ape, aerosolii şi inhalaţiile, băile în cadă sau în bazin și inhaloterapia. „În această situaţie, înaintea achitării şi ridicării biletului, recomandăm cu insistenţă ca solicitantul să contacteze unitatea prestatoare de servicii balneare şi să se informeze asupra procedurilor medicale disponibile, situaţia fiind diferită de la o unitate la alta, în funcţie de caracteristicile individuale ale locaţiei în care îşi desfăşoară activitatea”, se arată într-un comunicat la instituției.

 

Ulterior, în cunoştinţă de cauză, solicitanții pot decide dacă vor ridica sau nu bilet de tratament balnear. Reprezentanți Casei de Pensii insistă asupra necesității ca beneficiarii să se informeze în prealabil cu privire la disponibilitatea serviciilor de tratament de care au nevoie, întrucât anularea biletului eliberat și restituirea contribuţiei achitate se efectuează doar în cazuri justificate precum motive familiale, situaţii juridice neprevăzute, calamităţi naturale, urgenţe medicale sau contraindicaţii medicale ale tratamentului oferit de respectivul agent hotelier.

În vederea reluării prestării serviciilor de tratament balnear şi a prevenirii răspândirii noului coronavirus, în cadrul acestor unităţi au fost întreprinse măsuri de reparaţii, curăţenie, igienizare şi dezinfecţie a tuturor facilităţilor hoteliere. Au fost stabilite, totodată, circuite funcţionale și au fost elaborate planuri privind respectarea măsurilor de igienă şi de dezinfecţie riguroasă a spaţiilor după încheierea procedurilor medicale, precum şi cea zilnică a blocurilor alimentare şi a spaţiilor de cazare.

În funcţie de informaţiile primite din partea Casei Naţionale de Pensii Publice, afișarea locurilor disponibile pentru seriile următoare va fi realizată pe site-ul instituţiei, www.cjpbuzau.ro, la secțiunea „Bilete de tratament”.

 


Adaugati un comentariu


 

*