Casa Județeană de Pensii Buzău distibuie primele bilete de tratament

20 februarie 2018 | 0 comentarii |

Buzoienilor le-au fost repartizate, pentru anul în curs, 2.409 bilete în stațiunile TBRCM, distribuite în 19 serii a câte 16 zile fiecare, data începerii primei serii fiind 20 februarie 2018.

 

Casa Județeană de Pensii Buzău anunță persoanele intersesate – pensionari, asigurați ai sistemului de pensii sau persoane beneficiare de legi speciale-, cărora le este reglementat dreptul de a beneficia de bilete de tratament balnear, că în urma publicării în Monitorul Oficial al României nr.128/09.02.2018, a Hotărârii de Guvern nr.39/08.02.2018, a fost reglementat numărul biletelor de tratament balnear aferent anului 2018, în unitățile proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice.

Astfel, în anul 2018, în cadrul Societății Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (T.B.R.C.M.) S.A, au fost alocate Casei Județene de Pensii Buzău un număr de 2409 locuri, distribuite în 19 serii a câte 16 zile fiecare, data începerii primei serii fiind 20 februarie 2018.

Repartizarea acestor locuri este următoarea:

Profil curativ Stațiune Hotel Nr. locuri
Cardio-vascular Buziaș SILVANA 20
Covasna DACIA 107
Digestiv Olănești LIVADIA 30
Reumatismal Amara IALOMITA 380
Sărata-Monteoru CERES 1850
Pucioasa CERES 22
Total locuri TBRCM alocate CJP Buzău în anul 2018 2409

 

Carmen Androne

Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Buzău, ec. Carmen Androne, explică celor care doresc să se trateze în stațiunile balneare că „la numărul de locuri prevăzut de HG nr. 39/08.02.2018 se va adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2018, numarul de locuri de tratament balnear ce va fi contractat cu alți operatori economici interesați, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet”.

Directorul CJP atrage atenția însă că același act normativ precizează că procentul biletelor de tratament gratuit acordate categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter special, reprezintă o cotă de maxim 15% din totalul numărului de bilete aferent anului 2018.

În acest context, recomăndam solicitanților ca la alegerea perioadei pentru care optează, să aibă în vedere și perioadele de extra-sezon din primăvară, toamnă și iarnă, deoarece în aceste perioade ale anului gradul de valorificare a biletelor repartizate nu atinge plafonul de 100%, aceste persoane având șanse mai mari de acordare a unui bilet de tratament, în urma ierarhizării descrescătoare a punctajelor individuale”, menționează Carmen Androne.

 

În schimb, precizează sursa citată, în perioada de sezon estival, numărul de bilete alocate în unitățile de cazare pentru respectivele serii nu poate acoperi numărul foarte mare al solicitanților care au optat pentru această perioadă. „Rezultatul va fi, din păcate, neaprobarea cererii, în special pentru persoanele care au dobândit un punctaj redus la cele trei criterii specifice: dacă persoana a beneficiat de un bilet de tratament în ultimii doi ani; categoria de pensie de care beneficiază solicitantul; valoarea totală brută a drepturilor de pensie”, mai spune directorul CJP Buzău.

Din cauza timpului scurt dintre momentul alocării și data începerii primei serii, înștiințările poștale privind aprobarea solicitării de acordare a unui bilet de tratament nu mai pot fi expediate în timp util, astfel că persoanele care doresc acordarea unui bilet de tratament balnear în aceste condiții, se pot adresa direct Casei Județene de Pensii Buzău, începand cu data de  19.02.2018.

De asemenea, pe aceasta cale, precizăm că toate informațiile referitoare la activitatea de bilete de tratament balnear se află afișate la sediul și pe site-ul instituției, www.cjpbuzau.ro, la secțiunea „Bilete de tratament”.

 


Adaugati un comentariu


 

*