Casa Judeteana de Pensii, asaltata de cereri pentru bilete de tratament

29 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Numarul solicitarilor primite pana la acest moment il depaseste cu mult pe cel de bilete alocate pentru judetul Buzau.

 

In aceasta dimineata, in sala Ghe. Filipescu a Consiliului Judetean Buzau a avut loc o noua sedinta a Colegiului Prefectural, unul dintre punctele de pe ordinea de zi constituindu-l si prezentarea unui raport privind modul de valorificare a biletelor de tratament alocate Casei Judetene de Pensii pentru anul in curs.

Raportul a fost prezentat in cadrul sedintei de Carmen Androne, directorul ececutiv al Casei Judetene de Pensii Buzau, care a precizat ca si in acest an numarul de cereri pentru bilete de tratament venit din partea beneficiarilor buzoieni a depasit cu mult oferta pe care institutia a putut-o pune la dispozitie.

Astfel, directorul executiv al Casei de Pensii a precizat ca pentru anul in curs, institutiei pe care o conduce i-au fost alocate 4.866 de bilete de tratament, acestea fiind structurate pe 18 serii, pentru 24 de statiuni balneare din tara, prima serie incepand in data de 10 martie. Dintre cele 4.866 de bilete de tratament, 2.273 sunt repartizate pentru unitati care apartin Ministerului Muncii, iar 2.593 sunt repartizate pentru societati comerciale cu activitati in domeniul turismului.

 

Carmen Androne – Director CJP

Biletele din aceasta adoua categorie au inceput sa fie repartizate incepand cu seria a sasea, mai precis din data de 23 mai. Si de aceasta data, cererea a depasit cu mult oferta, Carmen Androne precizand in cadrul sedintei ca pe adresa Casei de Pensii Buzau s-au primit pana acum 7.589 de cereri pentru astfel de bilete de tratament. Ca de obicei, cele mai multe cereri au fost pentru perioada sezonului estival, majoritatea solicitantilor dorind bilete pentru perioada iulie-august.

In ceea ce priveste gradul de valorificare a biletelor alocate pana acum in cele 12 serii, directorul Casei de Pensii Buzau a precizat ca acesta este de 87,7%, insemnand ca din cele 3.183 de bilete de tratament alocate, s-au valorificat pana la acest moment 2.790, dintre care 396 sunt bilete gratuite.

Cele 24 de statiuni pentru care Casa Judeteana de Pensii Buzau a eliberat bilete de tratament in acest an sunt Sarata Monteoru, Covasna, Amara, Olanesti, Tusnad, Vatra Dornei, Sangeorz Bai, Caciulata, Mangalia, Saturn , Techirghiol, Slanic Prahova, Felix, Govora, Slanic Moldova, Sinaia, Costinesti, Targu Ocna, Herculane, Lacul Sarat, Eforie Nord, Eforie Sud, Pucioasa si Sovata.

 

In 2017, durata sejurului pentru un bilet de tratament este de 16 zile, iar durata unui tratament balnear este de 12 zile, aceste perioade fiind diminuate fata de anii anteriori, cand duratele erau de 18, respectiv 14 zile.

Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicita bilete pentru tratament balnear este data de ordinea descrescatoare a punctajelor aferente fiecarei cereri, punctaje calculate automat de sistemul incormatic de la nivelul Casei Nationale de Pensii.

Punctajul aferent fiecarei cereri este obtinut prin insumarea punctajelor acordate fiecarui criteriu in parte, raortat la numarul de criterii prevazut pentru categoria respectiva. Dupa calcularea punctajelor, biletele repartizate sunt alocate automat, iar persoanele selectate sunt instiintate prin posta.

In cazul in care o persoana care a solicitat un bilet de tratament si i-a fost aprobata cererea, nu se prezinta la Casa de Pensii pentru a-si ridica biletul si nici nu anuntat in prealabil acest lucru, biletul repartizat poate fi eliberat urmatorilor solicitanti, fiind considerat disponibil cu 7 zile inainte de inceperea seriei. Totodata, refuzul nejustificat al unui bilet repartizat, duce la pierderea dreptului de a beneficia in anul respectiv de un alt bilet.

 


Adaugati un comentariu


 

*