Buzoienii, implicați în decizia investițiilor prioritare pe infrastructură

26 ianuarie 2019 | 0 comentarii |

Consiliul Județean invită cetățenii și actorii locali să-și spună părerea cu privire la ierarhizarea unor proiecte cu impact major pentru dezvoltarea zonei metropolitane Buzău, cu fonduri de la Banca Mondială.

 

Consiliul Județean Buzău invită cetățenii și actorii locali (organizații neguvernamentale, mass-media, universități, Camera de Comerț, companii private, precum și alte instituții publice locale) să se implice în ierarhizarea proiectelor de infrastructură, cu impact major pentru dezvoltarea zonei metropolitane Buzău.

Cu sprijinul autorităților publice locale din județul Buzău au fost transmise, către Banca Mondială, propuneri de proiecte majore în scopul asigurării competitivității acestei zone, după cum urmează:

1. Drumul Expres Siret (Buzău – Focșani);

2. Construcția centurii Buzău Est;

3. Transformarea unei părți a aeroportului militar de la Boboc în aeroport civil, cu facilități pentru transportul atât de persoane, cât și cargo;

4. Transformarea Pădurii Crâng de 182 hectare în parc;

5. Modernizarea căii ferate Ploiești – Focșani;

6. Reabilitarea și amenajarea Domeniului Marghiloman;

7. Înființarea unui parc industrial;

8. Realizarea Centrului de Recreere și Sport Parcul Tineretului;

9. Înființarea unei piețe de gross pentru legume-fructe;

10. Drumul Expres Siret (Ploiești – Buzău).

 

Petre Emanoil Neagu

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că „fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm în deciziile importante care vor afecta viața locuitorilor județului și dezvoltarea acestei zone care dispune de potențial și poate deveni atractivă, atât pentru investitori cât și pentru educație, pentru sănătate, turism și promovarea valorilor locale”.

Cetățenii pot participa la procedura de ierarhizare prin accesarea gratuită a unui chestionar la următorul link:  https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk  (în cadrul căruia este necesar – în funcție de propria opțiune – a se realiza ierarhizarea proiectelor și transmiterea variantei agreate).

Propunerile vor fi selectate de către Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerările Urbane din România (FZMAUR), în cadrul Programului „România Metropolitană, prin care vor fi finanțate cele mai importante proiecte metropolitane pentru comunitatea locală.

Campania de ierarhizare și selecție se desfășoară în perioada 18 ianuarie – 22 martie 2019.

 


Adaugati un comentariu


 

*