DGASPC Buzău va implementa un nou serviciu de asistență socială

8 noiembrie 2018 | 0 comentarii |

Acesta se va adresa victimelor violenței domestice, și va fi implementat în cadrul unui proiect desfășurat la nivel național, cu finanțare europeană.

 

DGASPC Buzau

Victimele violenței domestice din județul Buzău vor beneficia în maxim doi ani de un nou serviciu de asistență socială ce le va fi special destinat, proiectul privind implementarea acestuia derulându-se în cadrul unui parteneriat la nivel național între Agenția Naționala pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și direcțiile județene de asistență socială și protecția copilului. Aderarea DGASPC Buzău la acest parteneriat, și implicit, implicarea în proiect, au fost aprobate astăzi în ședința extraordinară a Consiliului Județean, proiectul de hotărâre supus la vot, fiind unul care nu suporta amânare.

Finanțarea întregului program va fi asigurată în cea mai mare parte de Agenția pentru egalitate de șanse, prin fonduri europene, iar contribuția DGASPC Buzău va reprezenta doar 0,045% din valoarea proiectului, mai precis 22.743 de lei.

Proiectul vizează implementarea la nivelul fiecărui județ a unui nou serviciu de asistență socială, destinat victimelor violenței domestice, care vor beneficia astfel de adăpost și consiliere de specialitate. În acest sens, la nivelul județului Buzău, dar și al celorlalte unități administrativ-teritoriale implicate în proiect, vor fi înființate „locuințe protejate” pentru victimele violenței domestice, așezăminte care vor fi administrate de către DGASPC.

 

Durata de implementare a acestui nou serviciu de asistență socială va fi de 4 ani, locuințele protejate care se vor înființa la nivel județean completând astfel gama de servicii sociale pe care DGASPC Buzău o acordă în prezent victimelor violenței domestice, prin intermediul centrului înființat la Râmnicu Sărat, finanțat prin intermediul unui acord încheiat cu Regatul Norvegiei.

Locuințele protejate vor defini un nou tip de servicii sociale, în scopul prevenirii și combaterii violenței în familie, prin intermediul căruia victimele vor beneficia de suport instituțional. Mai precis, li se va crea posibilitatea relocării în cadrul rețelei naționale, în funcție de posibilitățile de formare sau reconversie profesională, asigurându-li-se totodată securitatea personală, independența economică și sprijinul pentru desprinderea din mediul captiv domestic.

 

Tot în ședința extraordinară din această dimineață, consilierii județeni au aprobat și modificarea regulamentului de acordare a premiilor speciale elevilor și profesorilor care au obținut rezultate deosebite la concursurile naționale și internaționale. Ca în fiecare an, Consiliul Județean va acorda aceste premii în perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă, președintele Petre Emanoil Neagu precizând că festivitatea va avea loc pe data de 12 decembrie.  Ca urmare a modificărilor aprobate astăzi, elevii și profesorii care au obținut rezultate notabile la olimpiadele internaționale vor fi recompensați cu câte 600 de lei, indiferent de locul obținut. Totodată se vor premia și echipele cu peste 20 de elevi care au obținut rezultate notabile la competițiile naționale și internaționale, fiecare membru al echipei urmând a fi recompensat cu câte 150 de lei.

De asemenea, câștigătorii olimpiadelor naționale vor fi premiați cu câte 500 de lei pentru locul I, 400 de lei pentru locul II și 300 de lei pentru locul al treilea.

Cel de-a treilea proiect aprobat în ședința de azi se referă la preluarea din proprietatea publică a municipiului Râmnicu Sărat în proprietatea publică a județului și administrarea DGASPC Buzău a unor bunuri imobile, în vederea restructurării Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională.

 


Adaugati un comentariu


 

*