Mai mulți bani la bugetul județului, pentru elevii cu nevoi speciale și bătrânii instituționalizați

13 septembrie 2018 | 0 comentarii |

În ședința extraordinară din această dimineață a Consiliului Județean Buzău a fost aprobată o nouă rectificare, o parte din suma totală fiind alocată liceelor speciale pentru deficienți de vedere și deficienți de auz, iar o alta, domeniului asistenței sociale.

 

În urmă cu puțin timp s-a încheiat ședința extraordinară a Consiliului Județean Buzău, care a avut ca principale puncte pe ordinea de zi cinci proiecte referitoare la rectificări bugetare, cărora li s-a adăugat un ultim proiect referitor la participarea Consiliului Județean, în calitate de coorganizator, la festivalul Toamna Buzoiană și Festivalul Cârnaților de Pleșcoi.

Primul proiect pe ordinea de zi a fost cel legat de a șaptea rectificare a bugetului județului, ca urmare a repartizării către județul Buzău a sumei de 12.147.000 de lei, rezultată din cote defalcate din impozitul pe venit și din TVA. Din această sumă, 4.882.000 de lei s-au alocat domeniilor „Învățământ” și „Asistență socială”.

207.000 de lei au revenit astfel Învățământului special, pentru finanțarea nevoilor copiilor cu cerințe educaționale speciale, care frecventează cursurile Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive și cele ale Liceului Special pentru Deficienți de Vedere.

Alți 112.000 de lei au fost alocați prin hotărârea adoptată azi către domeniul Asistenței Sociale, pentru finanțarea cheltuielilor căminelor pentru persoane vârstnice.

 

Prin urmare, liceului pentru copii cu deficiențe auditive i-au fost alocați 85.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru aprovizionarea cu alimentele necesare preparării hranei zilnice a acestor copii, care servesc masa la cantina liceului. Pentru aceasta, a fost nevoie de o altă hotărâre, care a fost adoptată tot în ședința de azi, în unanimitate, privind prima rectificare pe acest an a bugetului instituției de învățământ special.

În același mod s-a procedat și în cazul Liceului pentru Deficienți de Vedere, unitate căreia i s-au alocat prin această rectificare bugetară 122.000 de lei, dintre care 52.000 de lei vor fi destinați asigurării hranei copiilor care urmează cursurile acestei școli speciale, iar diferența de 70.000 de lei va fi folosită pentru achiziționarea de rechizite, cazarmament și îmbrăcăminte pentru aceiași copii cu nevoi speciale.

 

Petre Emanoil Neagu

Suma de 112.000 de lei alocată Asistenței Sociale a fost direcționată către DGASPC, care va utiliza aceste fonduri pentru finanțarea cheltuielilor necesare pentru căminele de bătrâni pe care le are în administrare.

În debutul ședinței de azi, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că în data de 25 septembrie, o delegație de 15 primari din Țara Bascilor va efectua o vizită în județul Buzău, printre aceștia numărându-se și singurul primar român al unei localități din Spania, ales într-o zonă în care populația este majoritar spaniolă. Ulterior, consilierii județeni vor întoarce vizita, urmând să efectueze o deplasare în Țara Bascilor, unde va avea loc o ședință comună a Consiliului Județean și a administrației regiunii în care consilierii vor face deplasarea. Petre Emanoil Neagu a precizat că o astfel de ședință comună a unui for administrativ din România și a unuia din Spania va constitui o premieră la nivelul Uniunii Europene.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*