Postul de sef al DGASPC Buzau, scos la concurs

13 ianuarie 2017 | 1 comentariu |

Concursul de recrutare pentru ocuparea functiei publice de conducere vacante de director executiv al Directiei de Asistenta Sociala a municipiului Buzau se va sustine peste o luna, la sediul ANFP.

 

CopyPastePRECIZARE, 16 ianuarie: Efectul copy paste se dovedeste a fi mai mult decat o simpla sursa de informare si, uneori, poate deveni o sursa de dezinformare. Acest articol, in care chiar in subtitlu se precizeaza ca nu este vorba despre institutia mentionata in titlu, ci despre Directia de Asistenta Sociala a municipiului Buzau, a fost preluat si valorificat fara nicio rezerva, de presa buzoiana, fara aceasta mentiune, insa, care ar fi pus in garda cititorii. Nu a atras atentia nici trimiterea cu link activ catre pagina ANFP, de la final, articolul fiind preluat ca atare, ba chiar s-au facut speculatii privind numele celor care vizeaza postul de la DGASPC (institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean) si care inca nu a fost publicat la ANFP, dar in curand va fi si acesta scos la concurs.

Revenind la ideea de baza, subliniem ca este vorba despre postul de sef al Directiei de Asistenta Sociala a Primariei Buzau, iar conditiile de angajare si celelate informatii sunt valabile.

 

DGASPC BuzauScandalul care a dus, la sfarsitul anului trecut, la demisia fostului director al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Buzau, Adrian Vintilescu, a determinat conducerea Consiliului Judetean, in subordinea careia institutia functioneaza din punct de vedere administrativ, sa organizeze concurs pentru ocuparea functiilor de conducere.

Reamintim cititorilor ca in urma unui control al Camerei de Conturi Buzau, care a stabilit ca era ilegala sustinerea financiara din bugetul DGASPC Buzau a copiilor din alte judete care invata la scolile speciale pentru copii cu deficiente de vedere si de auz din Buzau, Vintilescu a gasit o masura „surogat” de a rezolva situatia, preluand in plasament de urgenta elevii, fara a informa parintii ca in acest fel vor fi decazuti din drepturi. Acestia au aflat abia cand au fost chemati la Tribunal, iar dupa un scandal monstru, situatia a fost rezolvata, iar Vintilescu a demisionat.

Ulterior, Consiliul Judetean Buzau a decis, in sedinta ordinara din noiembrie 2016, ca institutia de ocrotire sa aiba o noua structura organizatorica, astfel incat, incepand cu 1 ianuarie 2017, toate posturile de conducere sa fie functii publice si sa fie ocupate prin concurs.

 

functionari-publiciAstazi a fost publicat, pe portalul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), concursul de recrutare pentru ocuparea functiei publice vacante de director executiv al Directiei de Asistenta Sociala a muncipiului Buzau, urmand ca dupa ocuparea acesteia sa fie organizate concursuri si pentru ocuparea celorlalte functii de conducere.

Dosarele de inscriere la concurs se vor depune la sediul ANFP, in termen de 20 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, partea a III-a.

Consursul constand in proba scrisa va avea loc la sediul ANFP, la data de 13 februarie 2016, ora 10.00, iar in prealabil, candidatii trebuie sa sustina o proba suplimentara de testare a cunostintelor PC, in aceeasi zi, la ora 9.00.

Potrivit datelor publicate de ANFP, candidatii trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de art. 54 din Legea nr. 188/1999, privind Statutul functionarilor publici (r2), cu modificarile si completarile ulterioare. Cu alte cuvinte, pentru a putea participa la concurs, candidatii trebuie sa fie absolventi de studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, in stiinte economice, stiinte juridice, stiinte administrative sau in domeniul de licenta asistenta sociala; studii de masterat sau postuniversitare absolvite in domeniul administratiei publice, management, ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, in conditiile legii; vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice: minimum 3 ani; cunostinte operare calculator – nivel mediu.

 

functionariPentru concursul de recrutare (functii publice de conducere si functii publice de executie), dosarul va cuprinde urmatoarele documente, conform prevederilor art. 49 din Hotararea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, modificata si completata de H.G. nr. 1173/2008: copia actului de identitate; formularul de inscriere, conform anexei nr. 3 la H.G. nr. 611/2008, modificata; copiile diplomelor de studii si ale altor acte care atesta efectuarea unor specializari; copia carnetului de munca sau, dupa caz, sau adeverinta care sa ateste vechimea in munca si, dupa caz, in specialitate- numar pagini; cazierul judiciar (acesta poate fi inlocuit cu o declaratie pe proprie raspundere, cu obligatia de a completa dosarul de concurs cu originalul documentului pe tot parcursul desfasurarii concursului, dar nu mai tarziu de 5 zile lucratoare de la data la care a fost declarat admis in urma selectiei dosarelor, sub sanctiunea neemiterii actului administrativ de numire); adeverinta care sa ateste starea de sanatate corespunzatoare; declaratia pe propria raspundere sau adeverinta care sa ateste ca nu a desfasurat activitati de politie politica.

Copiile de pe actele prevazute mai sus se prezinta insotite de documentele originale, care se certifica pentru conformitatea cu originalul de catre secretariatul comisiei de concurs, sau in copii legalizate.

Detalii, pe pagina de web a ANFP

 Comentarii (1)

  1. Ionica Tarau spune:

    Ca doamna Manolescu Cecilia, nu a avut si nu va mai avea DGASPC un director care sa lucreze in echipa cu profesionisti. A fost o doamna care a pus in valoare profesionistii, a gestionat foarte bine serviciile din aceasta institutie, intr-un mod prietenos, dar, in acelasi timp respecta legea indiferent de realtia umana. Dupa dansa pe locul 2 ar mai fi Claudia Rosioru, Alina Badulescu,….! Nu cred ca din aceste 3 persoane ar mai candida una pentru aceasta functie desi aceste doamne au cam fost pe acelasi nivel profesional, implicate in interesul angajatilor, serviciilor si a celor care fac obiectul de activitate al institutiei. Nu este o institutie care sa primeasca si sa aiba pe oricine … SEF, din dorinta de a avea momul… o functie. Domnul Vintilescu cred, parerea mea, ca a fost victima unor oameni care… au crezut ca… merge si asa sau intentionat au facut aceste greseli pentru a-l elimina. Cine o fi acea persoana trebuie sa stie ca este o institutie grea care necesita… munca in echipa cu oameni de calitate NU de cantitate. Directorul trebuie sa cunoasca legea, sa fie intreg din punct de vedere medical si nu cu antecedente pe la spitale care trateaza nebunii si mai trebuie sa lucreze in echipa zilnic si nu din 3 in 3 luni…! Dumnezeu sa dea un director competent si nu… incompetent pentru ca altfel… se darama institutia si cei cu dizabilitati vor avea de suferit.

Adaugati un comentariu


 

*