S-a dat startul concursurilor pentru sefia DSP si DGASPC Buzau

5 aprilie 2017 | 0 comentarii |

Daca la Directia de Sanatate Publica nu s-a inscris decat un candidat pentru postul de director executiv, conducerea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului este disputata de patru concurenti.

 

DSP Buzau -sanepidAstazi s-a dat startul concursurilor pentru ocuparea functiilor de conducere de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Buzau.

Postul de director adjunct Sanatate Publica, pentru care concursul are loc astazi, la Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), niciun candidat nu s-a inscris la examen, pentru ca medicii care mai sunt la ora actuala in sistem, fie sunt in prag de pensie, fie nu intrunesc conditiile de participare, iar candidati din afara sunt greu de gasit, avand in vedere specialitatile admise (care sunt deficitare la nivel national) si faptul ca trebuie sa fie functionari publici.

Maine are loc concursul pentru postul de director executiv, la care s-a inscris un singur candidat, care are si sanse reale de a trece cu bine de probele pe care trebuie sa le sustina. Este vorba despre Cristina Iuliana Ungureanu, care lucreaza ca jurist, in aceeasi institutie, de mai multi ani, iar in ultimii doi ani a ocupat, cu delegatie, chiar functia pentru care acum candideaza.

Directia de Sanatate Publica este autoritate de nivel local, subordonata Ministerului Sanatatii, care coordoneaza si supravegheaza politicile si programele de sanatate, elaboreaza programe locale in domeniu si organizeaza structurile sanitare, realizeaza evidente statistice pe probleme de sanatate si supravegheaza planificarea si derularea investitiilor finantate de stat in domeniul medical.

 

dgaspc buzauMult mai mare este insa concurenta pentru ocuparea posturilor de conducere din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Buzau, pentru care examenul va avea loc saptamana viitoare.

In urma probei de selectie a dosarelor, ANFP a admis, in concurs, patru candidati care vor concura pentru postul de director general executiv. Astfel, in data de 11 aprilie, Luminita Dobrin (singura din afara sistemului de protectie), Loredana Elena Dorobantu (care lucreaza in cadrul DGASPC ca inspector), Sorin Marian Leonte (de la Centrul Rezidential pentru Copilul cu Deficiente de Vedere si care s-a mai aflat la conducerea institutiei) si Eduard Nicolescu – de la Centrul de Recuperare, Reabilitare si Educatie Speciala din subordinea Primariei Buzau isi vor disputa sefia institutiei.

In aceeasi zi se va sustine, tot la ANFP, concursurile pentru postul de director executiv adjunct economic, pentru care candideaza Mihaela Cojocea, iar pentru functia de director adjunct Asistenta Sociala va sustine examenul Mihai Pirvu, ambii angajati ai DGASPC Buzau.

Reamintim cititiorilor ca este pentru prima data cand pentru aceste functii sunt admisi doar candidati care au calitatea de functionar public, decizia fiind luata de Consiliul Judetean Buzau, in subordinea caruia functioneaza DGASPC, dupa scandalul in urma caruia fostul director, Adrian Vintilescu, a fost nevoit sa demisioneze.


Adaugati un comentariu


 

*