Dupa director executiv, DSP Buzau are nevoie si de director adjunct

14 martie 2017 | 0 comentarii |

Postul a fost scos la concurs de mai multe ori, dar nu s-a prezentat niciun medic si nici acum nu sunt sanse prea mari sa existe vreun pretendent.

 

examen - concursMinisterul Sanatatii organizeaza, in perioada urmatoare, concursuri pe banda rulanta la directiile de sanatate publica din  teritoriu, cele mai multe avand conduceri interimare.

Pentru Directia de Sanatate Publica Buzau se organizeaza, asa cum SanatateaBuzoiana.ro si-a informat deja cititorii, concurs pentru director executiv, la inceputul lunii aprilie. Pe data de 5 aprilie, la sediul Agentiei Nationale pentru Functionari Publici (ANFP), are loc proba scrisa a concursului de recrutare pentru ocuparea postului de director executiv, la care este de asteptat sa se prezinte actualul director, ec. Daniela Dumitru, ca si cea care a inlocuit-o cu delegatie in perioada in care aceasta s-a aflat in concediu de ingrijire a copilului, jr. Cristina Ungureanu.

Nu este exclus ca pana pe 20 martie, cand se mai pot depune dosarele de inscriere la concurs sa apara si alte candidaturi, din afara institutiei, avand in vedere ca salariile au crescut in ultimul timp si nu mai sunt ocolite functiile de conducere pentru care este necesara calitatea de functionar public, iar specializarile care permit ocuparea acestei functii nu sunt foarte restrictive (medic, jurist, economist etc).

 

medic-examenA doua zi dupa proba scrisa a concursului pentru director executiv, mai exact pe 6 aprilie, este organizat, tot la ANFP, concursul pentru ocuparea functiei de director executiv adjunct – sanatate publica. Acest post a fost ocupat pana nu de mult dr. Venera Acsinte, cu delegatie, timp de aproape patru ani, timp in care guvernele care s-au perindat au vrut sa faca tot felul de modificari in structura directiilor de sanatate publica, iar la concursurile catre au fost organizate nu s-a prezentat niciun candidat.

De la sfarsitul anului trecut, insa, dr. Acsinte a fost declarata de Agentia Nationala de Integritate (ANI) in incompatibilitate, pentru ca in perioada  01 septembrie 2009 — 31 august 2012 a ocupat, simultan, functia de director executiv al DSP Buzau si pe cea de director al Scolii Sanitare Postliceale de Stat din municipiu. Desi decizia ANI a fost contestata de medic in instanta, pana la o decizie definitiva si favorabila, nu are dreptul sa mai candideze pentru o functie de conducere, chiar daca si-ar dori acest lucru (in cazul unei decizii nefavorabile a instantei nu va avea voie sa ocupe o astfel de functie in urmatorii trei ani).

Este de asteptat ca nici  altcineva sa nu candideze pentru ocuparea acestui post, avand in vedere ca medicii care indeplinesc conditiile de eligibilitate si lucreaza in cadrul DSP Buzau sunt in prag de pensie, iar un medic din exterior este putin probabil sa fi absolvit si cursul de functionar public, asa ca nu se poate inscrie la concurs, chiar daca si-ar dori sa vina director adjunct in cadrul DSP.

 

examen rezidentiatANFP a publicat postul, iar daca se va gasi cineva care sa doreasca si sa se poata inscrie la acest concurs, acesta trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici (r2), cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv, sa nu fi desfasurat activitati de politie politica si sa aiba cazierul curat; sa aiba studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta in specializarea medicina, sa detina gradul de medic specialist sau medic primar intr-una din specialitatile sanatate publica, epidemiologie, igiena si medicina muncii sau sa aiba studii de masterat sau postuniversitare absolvite in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, in conditiile legii si o vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice de minimum 3 ani; sa aiba o stare de sanatate fizica si psihica ce nu-l impiedica sa-si desfasoare activitatea in bune conditii.

Dosarele de inscriere la concurs se pot depune la sediul ANFP, pana pe data de 20 martie.

 


Adaugati un comentariu


 

*