Buzoienii, supravegheati non-stop cu 163 de camere video

28 iunie 2012 | 1 comentariu |

Primaria municipiului Buzau a inaugurat, astazi, sistemul de supraveghere video prin care 99 de camere fixe si alte 64 mobile vor fi folosite in scopul protectiei locuitorilor si descurajarii infractorilor.

 

Primaria Buzau a inaugurat, astazi, sistemul de supraveghere video a municipiului, prin care buzoienii vor fi monitorizati 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana, din sapte.

Implementat cu fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial 2007 / 2013 – „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, la initiativa Consiliului Local Municipal, noul sistem de supraveghere a fost realizat de firma Mira Telecom.

Astfel, incepand de astazi, 163 de camere video (99 fixe si 64 mobile cu focalizare automata) vor capta imagini din mai mult de jumatate din oras, care vor fi gestionate de Politia Locala printr-un Centru de comanda amenajat la subsolul Palatului Comunal.

Scopul implementarii acestui proiect este, asa cum sustine primarul Constantin Boscodeala, de a creste siguranta cetateanului pe strazile municipiului, respectiv a firmelor care functioneaza in acest oras, prin reducerea infractionalitatii, a furturilor si actelor de vandalism in zona publica si privata, cat si imbunatatirea imaginii orasului si care sa contribuie la atragerea de investitori si turisti.

Din centrul de comanda in care va asigura supravegherea celor 14 monitoare la care sunt conectate cele 163 de camere, cate trei politisti locali pe tura vor avea misiunea de a directiona echipele de interventie in locurile in care se vor observa incidente, astfel incat sa creasca operativitatea si calitatea acestora.

Imaginile inregistrate de camerele de supraveghere vor fi stocate in bucla timp de 14 zile si nu vor putea fi utilizate decat de organele abilitate ale statului si numai in scopul rezolvarii unor cazuri care intra in competenta acestora.

Intreaga investitie a costat 1,87 milioane de lei.


Categorii: Comunitate

Comentarii (1)

  1. ana spune:

    163 camere… wow… oare sunt si pe strada mea?

Adaugati un comentariu


 

*