Buzoienii vor avea acces liber la parada de Ziua Națională, cu condiția purtării măștii și păstrării distanței

30 noiembrie 2021 | 0 comentarii |

Singurii care vor avea nevoie de certificat vor fi invitații care vor urmări parada din zona oficială.

 

Spre deosebire de anul trecut, când festivitățile dedicate Zilei Naționale au avut loc în cerc restrâns, buzoienii sunt invitați să se bucure mâine împreună, la parada militară de 1 Decembrie. Autoritățile au anunțat că accesul este liber, cu condiția respectării unor reguli de siguranță sanitară care se aplică, de altfel, și în toate locurile publice.

Parada va începe la ora 11.00 și va avea loc pe Calea Eroilor, Divizia 2 Infanterie 1„Getica” ocupându-se de organizare în colaborare cu Prefectura, Consiliului Județean și Primăria municipiului.

Evenimentul va avea loc cu un număr nelimitat de spectatori, accesul în zonă fiind liber pentru toți cei care doresc să asiste la paradă și, foarte interesant, nu se va ține cont dacă participanții sunt sau nu vaccnați anti-COVID. Va fi totuși obligatorie păstrarea distanței de un metru între participanți și purtarea măștii de protecție de către toți cei prezenți.

Singurii a căror participare va fi condiționată de certificatul digital, prin care să confirme vaccinarea cu doză completă, trecerea prin boală sau un test negativ, vor fi invitații care vor asista la paradă din tribuna oficială, amplasată pe trotuarul de lângă gardul Cimitirului Eroilor. Zona destinată oficialităților este limitată la capacitatea de circa 200 de persoane, cu asigurarea distanței de un metru între participanți. 6 plutoane cu câte 18 militari şi câte un comandant de pluton, un comandant al gărzii de onoare şi garda drapelului dar şi aproximativ 80 de mijloace tehnice militare unele din ele intrate în dotarea Armatei în acest an-lansatoarele de rachete HIMARS.

 

Prin fața buzoienilor vor defila, de Ziua Națională, circa 400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale și din celelalte instituții din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Cei prezenți vor avea ocazia să asiste la defilarea 6 plutoane cu câte 18 militari şi câte un comandant de pluton, un comandant al gărzii de onoare şi garda drapelului, dar și a peste 70 de mijloace tehnice și circa 10 aeronave din cadrul unităţii militare de la Boboc care vor survola Calea Eroilor în drumul spre parada militară de la Bucureşti.

Un minirecital al Muzicii Militare a Diviziei 2 Infanterie „Getica” va încheia evenimentul pentru pregătirea și desfășurarea căruia astăzi, între orele 09.30-12.00, și mâine între orele 09.30-13.00 circulația pe Calea Eroilor și bulevardul Mareșal Alexandru Averescu va fi restricționată.

Singura cale de acces în Buzău dinspre Ploiești va fi astfel din nou blocată, iar cei care vor dori să intre în oraș în intervalele respective vor fi nevoiți să ocolească pe Șoseaua de Centură, fapt ce nu s-ar fi întâmplat dacă parada ar fi avut loc, ca de obicei, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

 

Foto arhiva

După parada dedicată Zilei Naționale, buzoienii sunt așteptați, la ora 17.00, la Muzeul Județean, unde reprezentanții instituției de cultură, împreună cu cei ai Consiliului Județean și alte oficialități locale vor aprinde tunelul cu lumini de Sărbătoare. Până după Anul Nou, luminițele festive vor râmâne aprinse și-i vor lumina calea lui Moș Crăciu, care va fi așteptat cu daruri pentru copiii cuminți.

Și tot în seara de 1 Decembrie se aprind luminile de Sărbători în tot orașul, iar Piața Dacia, Parcul Crâng, Parcul Marghiloman și Piața Centrală se vor transforma în târguri de poveste, cu miros de brad, dulciuri, muzică ambientală și, desigur, cu multe surprize pentru cei mici, după cum promit autoritățile.

Cei mici vor putea trimite Moșului scrisori, pe care le pot depune în trei cutii poștale speciale, amplasate în Piața Dacia, în Crâng la căsuța lui Moș Crăciun și la foișorul de la Vila Albatros din Parcul Marghiloman.

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*