Mii de buzoieni au sarbatorit in strada Ziua Nationala – GALERIE FOTO

1 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Acestia au asistat la parada militara de pe bulevardul Nicolae Balcescu, apoi s-au delectat in Crang cu muzica populara si fasole la cazan.

 

2016-12-01 11.18.46oficialitatile suparate -la tribuna 2016-12-01 10.53.43In ciuda temperaturilor de scazute din aceasta dimineata, buzoienii nu au lipsit nici anul acesta de la parada de 1 Decembrie, participand in numar mare la manifestarile organizate cu aceasta ocazie.

Inca de la ora 10.00, ora inceperii festivitatilor, trotuarele de pe ambele parti ale Bulevardului Nicolae Balcescu erau ticsite de lume, la fel si parcul din fata Prefecturii, unde a debutat seria manifestarilor dedicate Zilei Nationale.

Dupa intonarea Imnului de Stat al Romaniei, in memoria eroilor neamului a fost oficiata o scurta slujba religioasa, dupa care s-au depus coroane de flori la monumentul inaltat in parc, destiat lor, celor carora le datoram infaptuirea Romaniei Mari si linistea de care ne bucuram astazi, cu totii.

Pe rand, reprezentantii administratiei locale, ai principalelor institutii, partide politice si organizatii neguvernamentale din judet s-au recules cateva momente in fata monumentului.

Oficialitatile locale, intre care prefectul judetului – Aurelia Mitrea, presedintele Consiliului Judetean – Petre Emanoil Neagu, primarul Constantin Toma, vicepresedintele Senatului – Teodor Atanasiu, secretarul Camerei Deputatilor – Marcel Ciolacu si comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica – Lucian Foca s-au mutat la tribuna oficiala ridicata alaturi, pentru a lua parte la parada militara. Aceasta a fost prefatata de doua alocutiuni rostite de prefectul Aurelia Mitrea si de generalul Lucian Foca.

De asemenea, presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, impreuna cu generalul Lucian Foca a premiat elevii care au castigat concursul de istorie organizat, anual, de Ziua Nationala, de Fundatia Maresal Averescu.

 

2016-12-01 10.54.04defilare-2016-12-01 11.06.05O scurta demonstratie de indemanare in manuirea armelor si festivitatea de premiere a castigatorilor concursului de istorie organizat de fundatia Maresal Averescu au captat apoi atentia multimii si au generat ropote de aplauze.

In acest timp, un echipaj de la Ambulanta Buzau, trimis in misiune la fata locului, a fost nevoit sa intervina, intrucat unui copil aflat intre spectatorii veniti sa urmareasca parada i s-a facut rau si i s-au acordat ingrijiri medicale de urgenta, dupa care a fost transportat la spital.

Evenimentele s-au derulat apoi fara niciun incident, startul paradei fiind anuntat de cateva formatii de avioane de la Scoala de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Boboc, care au survolat cerul, in semn de respect fata de tara si de eroii ei.

Defilarea a fost deschisa de comandantul paradei, care a dat onorul de la bordul unui vehicul militar, dupa care 600 de militari din Garnizoana Buzau, a doua ca marime din tara, dupa Bucuresti, si 60 de vehicule din dotarea Armatei, Politiei, Pompierilor si Jandarmeriei, au defilat prin fata buzoienilor.

Au trecut, rand pe rand, prin fata buzoienilor, militarii din Garnizoana Buzau, echipajele de politisti si jandarmi, paramedicii SMURD impreuna cu pompierii, echipajele de le descarcerare si detasamentul de voluntari care se pregatesc sa devina salvatori in cadrul ISU Buzau.

 

2016-12-01 11.19.21

Defilarea trupelor a fost urmata de cea a vehiculelor de lupta ale Armatei, a masinilor de interventie ale politistilor si politistilor locali, precum si a autospecialelor SMURD, cele pentru descarcerare si cele pentru stins incendii din dotarea ISU Buzau.

Dupa incheierea defilarii, marea majoritate a participantilor s-au indreptat spre parcul Crang, unde se formase deja o coada impresionanta, la corturile unde, prin grija Consiliului Judetean Buzau, toti cei care au dorit, au primit fasole, tuica fiarta si placinta. Autoritatile judetene au oferit, anul acesta, 3.000 de portii, de care buzoienii s-au bucurat, pe de o parte pentru ca i-au mai incalzit, iar pe de alta, pentru ca asa cum au spus cei mai multi, mancarea facuta la cazan nu se compara cu cea facuta in cantitati mici, acasa. In ciuda numarului mare de oameni asezati la coada, ospatul s-a derulat intr-un mod civilizat, asta si datorita jandarmilor care au supravegheat multimea si i-au intors din drum pe cei care incercau sa ocoleasca randul, unii dintre ei „echipati” cu recipiente voluminoase, in care sperau sa isi poata lua mancare pentru o saptamana.

 

Consiliu-judetean-ziua nationala 2016-12-01 10.18.52La Multi Ani BuzauTot in Crang a avut un loc un spectacol de muzica populara cu artisti buzoieni, iar manifestarile organizate de Consiliul Judetean Buzau au continuat cu inaugurarea unei expozitii de arta populara traditionala, la Galeriile de Arta.

Spre seara, cladirea Consiliului Judetean va fi iluminata in culorile drapelului national, iar la ora 17.00 vor fi aprinse luminile tunelului de becuri sclipitoare de pe aleea dintre Bulevardul Nicolae Balcescu si Muzeul Judetean.

Presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, a transmis buzoienilor un mesaj, cu aceasta ocazie: Ziua Nationala a Romaniei este o sarbatoare speciala pentru toti romanii, este ziua in care celebram unirea provinciilor romanesti! Natiunea romana nu poate fi puternica decat prin unitatea ei, prin refacerea increderii si prin redescoperirea patriotismului, a mandriei de a fi romani!

La multi ani romani! 

La multi ani, Romania!

 

 GALERIE FOTO:

 


Adaugati un comentariu


 

*