Cancerul de piele, vindecat cu un virus modificat genetic

Specialistii au descoperit ca virusul respectiv, dupa ce a suferit mutatia genetica, infecteaza si distruge celulele canceroase si declanseaza totodata un raspuns imunitar din partea organismului.

 

cancer de pieleVirusoterapia ar putea fi in viitor solutia pentru vindecarea cancerului de piele, un prim studiu  aflat in faza a treia de teste clinice, bazat pe aceasta noua abordare, indicand rezultate pozitive. Studiul este efectuat de specialistiii de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra, care au descoperit ca un virus herpetic modificat genetic, ataca celulele canceroase infectandu-le, ceea ce duce in final la distrugerea acestora. Pe baza acestor rezultate cercetatorii au creat chiar si un tratament numit T-Vec, pe care l-au testat pe 436 de pacienti cu melanom avansat neoperabil, selectati aleatoriu. Unora dintre ei le-a fost administrat tratamentul T-Vec, altora o alta imunoterapie, rezultatele aratand ca 16 la suta dintre cei tratati cu T-Vec au avut un raspuns sustinut pe parcursul a peste sase luni, comparativ 2,1 la suta, in grupul de control. Unii pacienti au fost in remisie pentru mai mult de trei ani.

 

cancer de pieleRaspunsul la tratament a fost mai pronuntat la pacientii cu cancer de piele aflat intr-un stadiu mai putin avansat si la cei care nu au avut anterior vreun tratament, ceea ce demonstreaza ca virusoterapia poate fi considerata ca prima linie de tratament pentru melanomul metastazic, considera specialistii.

Cei 163 de pacienti din studiul clinic cu melanom mai putin avansat, tratati cu T-Vec au supravietuit in medie 41 de luni, comparativ cu 21,5 luni cat s-a inregistrat in cazul celor 66 de pacienti aflati intr-un stadiu similar, insa tratati cu alte imunoterapii.

Cercetatorii spun ca virusoterapia T-Vec impotriva cancerului, are o popularitate in crestere, deoarece poate lansa un dublu atac pentru distrugerea celulelor canceroase direct din interior, cu un virus care infecteaza si stimuleaza sistemul imunitar pentru a viza tumoarea insasi, iar toate acestea cu mai putine efecte secundare decat chimioterapia sau alte noi imunoterapii.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*