Canicula loveste in forta printre buzoieni

20 iunie 2012 | 0 comentarii |

Temperaturile ridicate si disconfortul termic resimtite din plin de cateva zile de buzoieni au facut ca ambulantele sa lucreze la foc continuu in ultimele zile. Urgenta Spitalului Judetean a fie suprasolicitata, iar cabinetele medicilor de familie, luate cu asalt de persoanele lovite de canicula.

Zeci de buzoieni au apelat la Serviciul Judetean de Ambulanta sau la SMURD dupa ce au cazut in strada sau au avut probleme din cauza caldurii, pe fondul unor imunitati scazute, al unor afectiuni cardiace sau s-au imprietenit prea tare cu alcoolul, dupa cum a declarat Rodica Corneci, asistenta-sefa a SAJ Buzau, care a mentionat ca cel putin 10-15 persoane pe zi au nevoie de ajutor de urgenta si sunt transportate la spital in urma efectelor caldurii excesive si a disconfortului termic resimtit de organism.

Medicii si asistentii de la salvare se asteapta ca numarul persoanelor afectate de canicula sa creasca pe masura ce temperaturile caniculare se mentin si chiar sunt in crestere pana la sfarsitul acestei saptamani.

Cei mai expusi sunt, in aceasta perioada, muncitorii din constructii, care lucreaza direct sub soarele arzator si de multe ori nu beneficiaza de masurile de securitate si asigurare a sanatatii pe care angajatorii ar trebui sa le asigure.

Inspectoratul Teritorial de Munca desfasoara in aceasta perioada controale tematice in sectorul Constructii, atat pentru ca acesta este unul dintre domeniile de activitate in care exista numeroase pericole, se lucreaza frecvent cu muncitori la negru si se inregistreaza cele mai multe accidente, cat si pentru a verifica daca in perioada caniculara sunt respectate normele de securitate si sanatate in munca.

Medicii buzoieni atrag atentia ca in aceasta perioada sa se evite expunerea la soare intre orele 11:00 – 18:00 si sa se consume cel putin 2-3 litri de apa, din sfert in sfert de ora cate un pahar, pentru ca organismul sa nu se deshidrateze. Se recomanda, de asemenea, consumul a cat mai multe fructe si legume, evitarea consumului de alcool, de cafea si bauturi acidulate si mai ales sa se respecte recomandarile medicului curant in cazul in care se cunoaste existenta unor afectiuni cronice.


Categorii: Institutii

Adaugati un comentariu


 

*