Cele mai bune echipaje ISU-SMURD din tara se intrec la Oradea

4 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Zilele acestea, in cadrul celei de-a III-a editie a Competitiei Nationale de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat se intrec zece echipaje castigatoare ale fazelor zonale a competitiei.

 

Sursa foto: bihorstiri.ro

Sursa foto: bihorstiri.ro

Cele mai bune zece echipe de interventie ale ISU din tara, castigatoare ale fazelor zonale din cadrul editiei a III-a 2014, participa, zilele acestea la etapa finala a Competitiei Nationale de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizata la Oradea.

Dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a participat, miercuri seara, la deschiderea evenimentului, organizat de ISU „Crisana” Bihor, alaturi de reprezentantii United Kingdom Rescue Organization, delegatia Directoratului pentru Interventie la Dezastre Hajdu-Bihar din Ungaria, delegatia Serviciului Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale al Republicii Moldova, reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, inspectori sefi ai inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, medici coordonatori ai Unitatilor de Primire Urgente din tara, sefii institutiilor publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala din judet, conducatori de institutii de interes judetean si local si numerosi localnici.

Consider ca este o competitie foarte importanta si trebuie mentinuta si dezvoltata in viitor in România, pentru ca astfel vom putea sa dezvoltam calitatea serviciilor pe care le oferim cetatenilor”, a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

 

Sursa foto: bihorstiri.ro

Sursa foto: bihorstiri.ro

Oficialul si-a exprimat increderea ca aceasta competitie nationala va contribui la dezvoltarea competentelor profesionale in domeniul descarcerarii si acordarii primului ajutor calificat, subliniind importanta infiintarii serviciilor SMURD in tara, context in care bihorenii au fost printre primii. „Ce facem azi, aici, e sa validam ca ceea ce am inceput acum 24 de ani. A fost un lucru bun, Bihorul fiind cel de-al doilea judet, dupa Mures, care a preluat modelul SMURD si l-a implementat”, a spus Arafat.

Alocutiunea de deschidere a fost rostita de inspectorul sef al ISU „Crisana” al judetului Bihor, general de brigada dr. Ioan Bas, care a apreciat ca „descarcerarea si primul ajutor calificat sunt doua misiuni de baza in salvarea vietii oamenilor aflati in situatii critice”.

Prefectul judetului Bihor, Claudiu Pop, si primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, au adresat la randul lor, mesaje de bun venit invitatilor si felicitari ISU-SMURD pentru munca de zi cu zi, precum si pentru rezultatele obtinute la fazele zonale ale concursului, care i-au propulsat in finala Competitiei Nationale de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat.

 

Sursa foto: bihorstiri.ro

Sursa foto: bihorstiri.ro

La festivitatea de deschidere a finalei nationale al salvatorilor de vieti au mai fost prezenti numerosi localnici care, dupa festivitatea de deschidere, au asistat impreuna cu invitatii de rang inalt, la un exercitiu demonstrativ al carui scenariu a presupus extragerea unei persoane incarcerate dintr-un autoturism accidentat si acordarea primului ajutor calificat, victimei evenimentului.

In perioada 3-5 septembrie, in finala se „lupta” cele mai bune echipe de interventie ale ISU din tara, castigatoare ale fazelor zonale din cadrul editiei a III-a 2014, din Brasov, Cluj, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Maramures, Neamt, Timis, Vâlcea si Bucuresti, alaturi de ISU Bihor, detinatorul titlului national la proba „Acordarea Primului Ajutor Calificat”, ISU „Horea al judetului Mures — castigatorul probei „Descarcerarea din vehicule”, Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” si Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila Pavel Zaganescu” Boldesti.

 


Categorii: Actual, Institutii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*