Doctorul Raed Arafat, mutat de la Sanatate la Interne

30 ianuarie 2014 | 2 comentarii |

Acesta isi va pastra insa functia de secretar de stat si va conduce nou-infiintatul Departament pentru Interventii in Situatii de Urgenta din subordinea MAI.

 

Secretarul de stat dr. Raed Arafat

Secretarul de stat dr. Raed Arafat

Modul in care au actionat autoritatile in cazul tragediei din Muntii Apuseni a scos la iveala faptul ca sistemul de interventie in situatii de urgenta are inca numeroase deficiente, unele dintre ele datorate proastei comunicari intre structurile apartinand unor ministere diferite. In lipsa unei structuri centralizate care sa coordoneze interventiile in situatii de urgenta, actiunea echipajelor din teren este mult ingreunata si uneori zadarnicita, asa ca s-a luat decizia infiintarii la nivelul Ministerului de Interne a unei structuri care sa se ocupe cu gestionarea interventiilor in astfel de situatii. In acest sens, a luat fiinta Departamentul pentru Interventii in situatii de Urgenta, sturctura la conducerea careia a fost numit secretarul de stat Raed Arafat. Astfel, acesta a schimbat ministerele, trecand de la Ministerul Sanatatii la Ministerul de Interne, pastrandu-si functia de secretar de stat dar primind noi atributii. Arafat va coordona tot ce inseamna servicii de urgenta, mai precis Ambulanta, UPU, SMURD, IGSU, va coopera de asemenea cu Inspectoratul General pentru Aviatie din cadrul MAI, dar si cu celelalte structuri din cadrul MAI si din Ministerul Sanatatii.

 

Dr. Raed Arafat

Dr. Raed Arafat

Raed Arafat a fost investit in noua functie in cursul zilei de azi, ocazie cu care a declarat ca aceste noi atributii constituie o provocare, si ca nu va rupe relatiile pe care le are cu Ministerul Sanatatii, ci dimpotriva, asa va putea face mai mult pentru acest domeniu. „Prin faptul ca am plecat de la Ministerul Sanatatii nu inseamna ca am rupt relatiile cu ministerul. O sa continuam colaborarea cu colegii de acolo si cu domnul ministru, caruia ii multumesc pentru sprijinul acordat pana acum. Vreau sa spun ca faptul ca va fi coordonarea operativa inclusiv a partii medicale de urgenta, si anume servicii de ambulanta, UPU, prin acest departament, in cooperare cu MS, va permite intr-adevar sa avem o integrare reala a sistemului de urgenta. Este o oportunitate pentru care nu puteam si nu aveam voie sa spun ‘nu’. Nu teama de responsabilitate trebuie sa ne faca sa decidem daca facem ceva sau nu, responsabilitatea este imensa, imi dau seama de acest lucru, dar oportunitatea este si mai mare si cred ca impreuna cu colegii cu care o sa colaborez, si care sunt colegi profesionisti, o sa ajungem sa mai facem cativa pasi inainte in crearea unui model, consecvent, care sa traiasca si sa fie in folosul populatiei”, a declarat secretarul de stat la ceremonia de investire in functie.

 Comentarii (2)

  1. Elena Manea spune:

    Sa fie intr-un ceas bun! Succes si o buna cooperare le doresc!

  2. Corneci Rodica spune:

    Mi se pare prea mult pentru o singura persoana, oricat de capabila ar fi aceasta.

Adaugati un comentariu


 

*