SMURD-ul ramnicean a aniversat cinci ani de la infiintare

9 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Din 2009 pana in prezent, subunitatea de la Ramnicu Sarat a participat la aproape 3.000 de interventii.

 

SMURD 7

Primii paramedici din cadrul subunitatii SMURD ramnicene

In urma cu cinci ani, la data de 8 septembrie 2009, lua fiinta la Ramnicu Sarat cea de-a doua subunitate SMURD din judetul Buzau, la sapte luni dupa ce pe adresa serviciului se primise primul apel de urgenta. Bazele SMURD-ului buzoian au fost puse inca din 2002, atunci cand in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a intrat prima autospeciala pentru descarcerare. De la acel moment au mai trecut 7 ani pana cand la Buzau sa se poata vorbi de o subunitate SMURD in adevaratul sens al cuvantului, fiind nevoie si de o ambulanta de tip B1 care s-a lasat indelung asteptata. Cand aceasta a ajuns in cele din urma in dotarea unitatii de la Buzau, in luna februarie a anului 2009, a avut loc prima interventie a unui echipaj SMURD buzoian. Ulterior, s-au inceput pregatirile pentru infiintarea unei noi subunitati la Ramnicu Sarat, prima serie de subofiteri fiind trimisi la specializare pentru a deveni paramedici. Odata format personalul, in dotarea ISU Buzau a fost data o noua ambulanta, astfel ca exista minimul de tehnica necesar pentru infiintarea subunitatii de la Ramnicu Sarat.

 

SMURD 1

Primul exercitiu la care au participat paramedicii ramniceni

Evenimentul a avut loc pe 8 septembrie 2009, dupa o riguroasa evaluare efectuata de Raed Arafat, care era la acea vreme seful SMURD. Odata cu trecerea timpului, datorita interventiilor la care echipajele au participat, autoritatile s-au convins de oportunitatea acestui serviciu si de necesitatea dotarii paramedicilor cu autospeciale si tehnica necesara interventiilor de orice fel. Astfel, de la doua echipaje care actionau in 2009 s-a ajuns la sapte echipaje, SMURD Buzau fiind deservit in prezent de 140 de paramedici. Nici dotarile nu au ramas la nivelul din anul 2009, serviciul fiind dotat in prezent cu patru ambulante tip B1, o ambulanta tip C1, o autospeciala pentru descar­cerare si o autospeciala pentru descarcerare grea. Totodata, o serie de autospeciale cu care unitatea a fost dotata in ultimii ani prin Programul Operational Regional 2009 – 2013, mai precis opt autospeciale de capacitate medie si mare, o autospeciala de descarcerare grea si o autosenilata 8×8, au in dotarea lor accesorii pentru descarcerare si aparatura de prim ajutor, membrii acestor echipaje avand si pregatirea de paramedici.

De la infiintare, SMURD Buzau a intervenit in 11.332 de cazuri, din care 2.815 au fost rezolvate de modulul SMURD de la Ramnicu Sarat.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*