S-a inaugurat al 12-lea punct SMURD din judetul Mures

17 ianuarie 2015 | 0 comentarii |

Acesta va functiona in localitatea Acatari si a fost infiintat pentru a se putea interveni rapid in cazul accidentelor care se produc frecvent pe drumul dintre Sighisoara si Targu Mures, informeaza Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

 

Arafat-SMURDUn nou punct SMURD a fost inaugurat astazi, la Acatari – Mures, in prezenta secretarului de Stat Raed Arafat. Este cel de-al treilea de acest tip deschis la nivel national, de la inceputul acestui an, dupa cele din judetele Satu Mare si Sibiu si al 12-lea din judetul Mures, echipajul avand in responsabilitate o zona de aproximativ 15 – 20 km si subordonandu-se operativ Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Mures.

Decizia de a deschide punctul SMURD de la Acatari a fost motivata de faptul ca pe E 60, intre Sighisoara si Targu Mures se produc frecvent accidente de circulatie care necesita interventia rapida a echipajelor medicale, a spus Raed Arafat cu prilejul inaugurarii, mentionand totodata ca anul acesta se vor mai infiinta alte 10 – 15 astfel de puncte SMURD, in vederea reducerii timpilor de interventie.

In aceasta luna este al treilea echipaj si cu siguranta nu se opreste aici, pentru ca avem inca in plan mai multe puncte, mai multe zone din Tulcea, de exemplu, cu interventie pe apa (…). Vorbim poate de 10-15 echipaje in plus in acest an, a spus Arafat.

 

smurdInfiintarea unor astfel de puncte are scopul de a reduce timpii de interventie, dupa cum a explicat secretarul de stat, care a mentionat ca la ora actuala se analizeaza necesitatea modificarii legislatiei in vederea reducerii acestor timpi, se lucreaza pentru a se stabili „un alt target pentru anul 2020.

Punctul SMURD de la Acatari a fost deschis de Asociatia Prosperitate „Raza de Soare” impreuna cu Primaria din localitate, care a pus la dispozitie spatiile si care va suporta si toate cheltuielile legate de utilitati. Punctul de lucru este dotat cu o ambulanta de tip B2, achizitionata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional – POR, cheltuielile legate de intretinere, combustibilul si materialele sanitare fiind asigurate de Spitalul de Urgenta Targu Mures.

Echipajul este angajat de asociatia care a initiat infiintarea punctului SMURD, iar cei 14 paramedici, voluntari civili, care vor actiona pe raza a noua localitati, au urmat cursuri de pregatire la Centrul pentru formare in descarcerare si acordarea primului ajutor calificat din Targu Mures.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*