Comisarul european pentru Sanatate, in vizita in Romania

10 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Acesta a avut deja intalniri cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu si cu secretarul de Stat  Raed Arafat.

 

Vytenis Andriukaitis

Vytenis Andriukaitis

Comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara, Vytenis Andriukaitis, efectueaza, astazi, o vizita in Romania. In programul demnitarului european sunt incluse intalniri cu autoritatile competente din tara noastra, in vederea purtarii unor discutii pe tema problemelor specifice.

In urma cu putin timp s-a incheiat intalnirea pe care comisarul Andryukaitis a avut-o cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Acesta a precizat ca, printre subiectele luate in discutie s-au aflat achizitia de medicamente, vaccinarea, precum si proiectul de lege privind veniturile medicilor. „S-au abordat teme de interes pentru Romania, in special partea de achizitii de medicamente, vaccinarea, proiectul de lege pe care o avem in Parlament in dezbatere pentru medici si multe alte teme. Dincolo de aprecierile pentru eforturile si masurile care au fost luate pana acum, comisarul si-a exprimat sprijinul si suportul domniei sale pentru tot ceea ce avem de gand a face si de acum incolo, in sensul imbunatatirii calitatii serviciului medical si al imbunatatirii infrastructurii sanitare, suport pentru tot ceea ce inseamna parte legislativa”, a declarat ministrul Sanatatii.

 

comisia de sanatatePe agenda vizitei comisarului european pentru sanatate s-a aflat si o intalnire cu secretarul de stat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului de Interne. Discutiile purtate intre cei doi s-au axat in special pe subiecte ce tin de sanatate si siguranta alimentara, accesul la servicii medicale de calitate, rezistenta la antibiotice, personalul medical si sanitar, bolile cronice si altele.

Tot in cursul zilei de azi Vytenis Andriukaitis, se va intalni si cu membri ai comisiilor reunite de sanatate si afaceri europene din Parlamentul Romaniei, precum si cu Daniel Constantin, ministrul agriculturii, cu care va discuta probleme legate de siguranta alimentara.

Intamplator sau nu, tot in cursul zilei de azi, ministrul Sanatatii si alti oficiali au participat la festivitatea de lansare a unei noi unitati mobile SMURD in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*