Centenarul unui veteran buzoian, sarbatorit de Ziua Nationala

2 decembrie 2015 | 0 comentarii |

Plutonierul adjutant in retragere Ion Mosescu a beneficiat de toate onorurile cuvenite unui erou, la implinirea varstei de 100 de ani.

 

veteran 100 (3)Anul acesta, cele doua aniversari pe care Ion Mosescu le marcheaza in preajma datei de 1 DecembrieZiua Nationala si ziua sa de nastere – au fost mai speciale decat pana acum, dat fiind ca veteranul care a luptat pe front in cel de-al doilea Razboi Mondial a implineste „o varsta rotunda” la care putini reusesc sa ajunga. Ion Mosescu, plutonier adjutant in retragere si veteran de razboi, si-a sarbatorit ieri, cu cateva zile in avans, centenarul, ocazie cu care a avut o serie de invitati surpriza care i-au umplut batatura gospodariei din Beceni. Cam toate oficialitatile importante ale judetului au tinut sa il felicite si sa fie alaturi de batranul vetertan la acest eveniment, deplasandu-se catre Beceni imediat ce  festivitatile de la Buzau dedicate Zilei Nationale au luat sfarsit.

Impreuna o cu oficialitatile locale din comuna, in cinstea vateranului a fost organizate ieri o ceremonie speciala, la care au participat reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean, Garnizoanei Buzau, Fundatiei Maresal Averescu, Primariei Beceni, Asociatiei Nationale a Veteranilor din Romania, Asociatiei Nationale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Inspectoratului Judetean de Politie, Centrului Militar Judetean Buzau, Liceului Teoretic Beceni si Scolii Gimnaziale Beceni.

 

Veteranul Ion Mosescu sarbatorit

Veteranul Ion Mosescu sarbatorit

Consiliul Judetean a fost reprezentat de presedintele Petre Emanoil Neagu, care a tinut sa il anunte personal pe sarbatorit despre benefiiciile pe care institutia pe care o reprezinta i le-a oferit lui si altor opt fosti camarazi de razboi care se apropie si ei de suta de ani. A fost o ceremonie foarte emotionanta, pentru ca avem in fata noastra istoria vie a acestei tari. Si ce zi ar fi mai adecvata pentru recunoasterea meritelor veteranilor de razboi decat Ziua Nationala a Romaniei? Ii urez domnului Mosescu sanatate si La multi ani, atat pentru Ziua Nationala, cat si pentru ziua de nastere a dumnealui”, a declarat la finalul festivitatii presedintele Consiliului Judetean Buzau. Pe langa numeroasele buchete de flori si tortul special primit din partea reprezentantilor autoritatilor care l-au vizitat ieri, veteranul din Beceni a primit din partea Consiliului Judetean lemne de foc  pentru aceasta iarna si produse alimentare.

 

Ion Mosescu, veteran, 100 de ani

Ion Mosescu, veteran, 100 de ani

Ion Mosescu nu este singurul veteran ajuns la aceasta varsta venerabila care va beneficia de astfel de ajutoare din partea Consiliului Judetean, alti opt buzoieni apropiati de suta de ani urmand a primi la randul lor lemne si alimente.

Consiliul Judetean a aprobat, in sedinta din luna august, acordarea unor recompense materiale pentru veteranii de razboi cu varste de peste 100 de ani, din judetul Buzau. Cuantumul recompensei este de 2.500 de lei pentru fiecare veteran, iar din aceasta suma au fost achizitionate produse alimentare si nealimentare, lemne de foc, adica ceea ce le era mai necesar acestor eroi, pentru a-si petrece Sarbatorile cu bine si fara griji. Hotararea a fost adoptata la propunerea Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, Filiala Mihai Viteazu Buzau, pornind de la motivatia ca pe langa meritele pe care veteranii le au in faurirea istoriei Romaniei, anul 2015 este declarat Anul Veteranilor de Razboi.

 

GALERIE FOTO:

 


Adaugati un comentariu


 

*