Centru de instruire în chirurgia minim invazivă, la Surgical Traning Institute din București

27 noiembrie 2019 | 0 comentarii |

Pregătirea este asigurată de o echipă de specialiști români și străini, cu o experiență de peste 20 de ani în organizarea de cursuri.

 

Medicii, asistenții medicali dar și studenții la Medicină care doresc să se specializeze în domeniul chirurgiei minim invazive au acum la dispoziție un nou centru modern, inaugurat zilele trecute în cadrul Surgical Traning Institute (STI), structură cu rol de educație și formare medicală în cadrul Ponderas Academic Hospital. Centrul nou inaugurat este destinat instruirii personalului medical, atât în domeniul chirurgiei minim invazive cât și în cel al intervențiilor asistate robotic sau efectuate pe cale endoscopică.  Echipa care se va ocupa de formarea viitorilor specialiști este coordonată profesorul doctor Cătălin Copăescu, având în componență experți români și străini cu o experiență de 20 de ani, timp în care au instruit peste 2.500 de cursanți.

Coordonatorul centrului a declarat cu ocazia inaugurării că „procesul de instruire nu este unul simplu și presupune un cadru dedicat, timp, experți, mentori pregătiți și dedicați, iar scenariul se repetă permanent pentru că mereu apar noi tehnologii sau îmbunătățiri ale acestora. Este important ca spitalele să se implice tot mai mult în procesul de educare a specialiștilor, iar rolul nostru ca medici este să ne instruim colegii”.

 

Acesta a adăugat că inițiativa înființării noului centru în cadrul STI a fost determinată de evoluția tehnologică rapidă în domeniul chirurgical, ceea ce impune o nevoie constantă de educație și formare a personalului medical. Astfel, spațiul pus la dispoziție viitorilor cursanți este unui generos, dotat la cele mai noi standarde, pentru a permite acestora că deprindă cunoștințele necesare utilizării aparaturii de ultimă generație.

Centrul include 9 posturi de training, iar pentru asigurarea pregătirii, STI și-a mărit echipa de experți români și internaționali. Programul include și colaborări internaționale cu centre similare și specialiști din alte țări, fapt pentru care centrul a fost dotat și cu și cu echipamente care suportă transmisiuni 3D 4K pentru videoconferințe și demonstrații operatorii din țară sau străinătate.

 

Printre personalitățile medicale prezente la festivitatea de lansare a noului centru a fost prezent și dr. Neil E. Hutcher, președintele consiliului de administrație al Surgical Review Corporation, o rețea medicală recunoscută la nivel internațional. Acesta a declarat că „în 2010, când am cunoscut echipa domnului Dr. Cătălin Copăescu și am acreditat primul centru de excelență, m-am bucurat să cunosc un colectiv atât de dedicat pacienților, dar și instruirii continue a medicilor. Astăzi sunt mândru să fi contribuit la evoluția remarcabilă a spitalului Ponderas Academic Hospital, singurul din lume care deține acreditări internaționale pentru 6 centre de excelență. Existența Surgical Training Institute în Romania are un rol foarte important în creșterea și dezvoltarea numeroșilor medici din România și din străinătate”.

Programul STI asigură pregătirea specialiștilor în mai multe domenii, printre care endoscopie, chirurgie generală, ginecologie, urologie, ORL, ortopedie, neurochirurgie sau chirurgie robotică, iar odată cu inaugurarea noului centru, cursurile se vor desfășura cu o frecvență mai ridicată decât până acum.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*