Centrul de Transfuzii, luat cu asalt de buzoienii care vor sa ajute victimele incendiului din Capitala

1 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Acestia s-au prezentat inca de la prima ora pentru a dona sange, raspunzand apelului facut de autoritati si de apropiatii victimelor care au fost ranite in clubul bucurestean.

 

donare centrul de transfuziiBuzoienii dau dovada de solidaritate in aceste momente dificile pentru cei aproape 150 de tineri care se lupta sa supravietuiasca in spitalele din Capitala, dupa ce au suferit arsuri grave in urma incendiului izbucnit in timpul unui concert in clubul Colectiv. Din pacate, doua dintre victime au pierdut aceasta lupta si au decedat in aceasta dimineata, insa mai raman zeci de tineri care au nevoie de ajutor.

Iar cel mai bun mod prin care fiecare dintre noi poate ajuta este donarea de sange, spitalele din Capitala avand mare nevoie in zilele acestea de lichidul vital, pentru interventiile chirurgicale la care urmeaza a fi supusi pacientii cu arsuri.

Buzoienii au inteles acest lucru si s-au prezentat in numar destul de mare si in aceasta dimineata, chiar daca este duminica, la Centrul de Transfuzii. Au asteptat cu rabdare sa doneze sange, chiar daca aceasta asteptare dureaza chiar si mai bine de o ora. Cadrele medicale ale centrului lucreaza la foc continuu, acceptand fara niciun fel de retinere sa lucreze si in week-end si chiar intr-un ritm mai alert decat cel cu care erau obisnuite pana acum.

 

donare pompieriPrintre primii care s-au prezentant in aceasta dimineata la Centrul de Transfuzii s-au numarat pompierii si paramedicii SMURD, din cadrul ISU Buzau, ai caror colegi au donat si in cursul zilei de ieri. Alaturi de pompieri, la centru s-au prezentat si oameni simpli, multi dintre ei donand pentru prima data in viata. Spun ca s-au hotarat sa faca acest gest acum, dupa ce au fost marcati profund de tragedia produsa in seara de vineri, in clubul bucurestean.

Directorul Centrului de Transfuzii, biologul Adriana Craciun, spune ca deocamdata nu s-a primit nicio solicitare de sange din partea spitalelor din Bucuresti unde sunt internati ranitii, insa este foarte posibil ca acest lucru sa se intample in zilele urmatoare, cand acestia vor fi supusi unor interventii chirurgicale complexe si dificile la care este nevoie si de mult sange pentru a stabiliza pacientii. Avand in vedere numarul mare de victime si faptul ca in cazul pacientilor cu arsuri sunt necesare multe transfuzii de sange, Buzaul este pregatit sa ofere ajutor.

Tot in cursul zilei de astazi si-au oferit sangele pentru a-i ajuta pe raniti, jandarmii buzoieni, angajati ai institutiilor publice dar si buzoienii care prin gestul lor vor sa contribuie la salvarea tinerilor raniti in incendiu.

Din pacate, numarul victimelor decedate a ajuns in aceasta dimineata  la 29, iar alti 80-90 dintre pacientii internati (dupa cum a declarat chiar ministrul Sanatatii in aceasta dimineata) sunt in stare critica.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*