Chirurgii din Targu Mures i-au replantat mana dreapta unui pacient mutilat la locul de munca

Tanarul fusese victima unui accident de munca, in urma caruia bratul ii fusese smuls de o banda transportoare.

 

operatieO echipa multidisciplinara formata din chirurgi plasticieni, ortopezi, cardiovasculari si anestezisti, coordonata de seful Compartimentului de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, dr. Dorin Dorobantu, a reusit sa-i redea sansa la o viata normala unui tanar de 22 de ani din Reghin, care fusese victima unui groaznic accident de munca, in urma caruia ii fusese smuls bratul drept. In timp ce se afla la munca, tanarul si-a prins bratul intr-o banda transportoare aflata in functiune, si pana ca vreunul dintre colegi sa il poata salva, utilajul i-a smuls mana. Sansa sa a fost aceea ca bratul a ramas intreg si a putut fi recuperat, fiind trimis de urgenta la spital impreuna cu victima.

Desi parea o operatie dificila, medicii de la spitalul din Targu Mures au decis sa ii replanteze bratul, asa ca au intrat in operatie, ramanand in sala mai bine de sapte ore, atat cat a durat interventia.

 

scju targu muresConform unui comunicat remis ulterior, operatia a inceput la doua ore dupa producerea accidentului, timpul scurt scurs intre evenimentul nefericit si transportarea victimei la spital fiind foarte important in reusita interventiei. „Desi prezenta o relativa contraindicatie de replantare, din cauza mecanismului de smulgere, data fiind varsta si faptul ca era vorba de bratul drept, s-a luat decizia replantarii. Astfel, interventia propriu-zisa a debutat la circa doua ore dupa accident, iar timpul arterial, adica repornirea fluxului sanguin, s-a facut dupa aproximativ 5 ore. Interventia s-a finalizat cu succes dupa 7 ore, insa reusita finala a acestui caz va depinde de primele 12 zile critice si de interventiile chirurgicale reconstructive care sunt necesare in toata aceasta perioada, interventii ce presupun revizie nervi, acoperire defecte tegumentare etc”, se arata in comunicatul unitatii medicale.

 

salon_spital_cfr_brasov_30645600La 12 ore dupa operatie, pacientul se afla internat la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, este stabil, mana este revascularizata si are temperatura corpului, iar evolutia acestuia este favorabila.

O alta reusita recenta a chirurgilor plasticieni din cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva a spitalului muresean a fost si interventia de reconstructie a doua degete la nivelul mainii prin transfer liber digital de la nivelul piciorului realizata in data de 4 mai, unei paciente in varsta de 27 de ani, care s-a prezentat cu o amputatie mai veche a patru degete. La 6 zile dupa interventie pacienta este stabila si evolutia este favorabila.


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*