Chirurgul Dragos Davitoiu, noul manager al spitalului Sf. Pantelimon

In zilele urmatoare este de asteptat ca intreaga echipa manageriala a spitalului sa fie schimbata, dupa ce fostul manager a fost demis, saptamana trecuta, de ministrul Bodog.

 

Dr. Dragos Davitoiu

Dr. Dragos Davitoiu

La o saptamana dupa ce l-a demis pe managerul spitalului Sfantul Pantelimon, ca urmare a decesului unui pacient caruia i se administrase o transfuzie gresita, ministrul Florian Bodog l-a desemnat pe succesorul acestuia. Numele sau a fost anuntat in aceasta dimineata, astfel ca locul ramas vacant dupa demiterea lui Gheorghe Popescu este ocupat de chirurgul Dragos Davitoiu, fost manager la Spitalul Universitar.

In cursul zilei de ieri, ministrul Sanatatii isi exprimase intentia de a numi un manager din afara spitalului, iar acest lucru s-a si intamplat. In perioada urmatoare este de asteptat ca intreaga echipa manageriala sa fie schimbata.

Ministrul i-a si sugerat noului manager, fost manager al Spitalului Universitar in perioada august 2016 – februarie 2017, demiterea vechii echipe, in cazul in care cei vizati nu isi vor da, singuri, demisia. „Dragos Davitoiu este noul manager, el a fost manager foarte bun la Spitalul Universitar si de asta l-am ales. Am vrut un om din afara Spitalului Pantelimon. El urmeaza sa demita echipa manageriala de acolo sau poate isi dau ei demisia, asa cum ar fi normal”, a declarat ministrul, fara a face insa vreo referire la faptul ca tot el l-a inlocuit, la Spitalul Universitar, cu Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu.

 

Florian Bodog

Florian Bodog

Pentru functia de manager al spitalului Sfantul Pantelimon, ministrul avea in vedere doua nume, cel al chirurgului Dragos Davitoiu si cel al medicului Carmen Orban, actualul manager de la Institutul Fundeni. Alegerea s-a oprit asupra primului dintre ei, probabil si ca o compensare fata de inlocuirea intens comentata de la Universtitar, care si-a intrat de azi in atributii, avand ca prima sarcina importanta desemnarea unei noi echipe manageriale.

Decizia de schimbare a intregii conduceri a spitalului a fost luata de Florian Bodog dupa controlul dispus la spitalul in cauza, ca urmare a decesului pacientului caruia i s-a administrat transfuzia gresita. „Comisia care a fost acolo a identificat probleme de management, probleme de proceduri si asteptam demisia lor, nu sa-i demit eu. Eu cred ca e prea mult, in aceasta perioada scurta de cand sunt eu ministru, avem al treilea scandal la Pantelimon si eu am inceput sa am serioase indoieli asupra intregii echipe de acolo”, declara, in urma cu o saptamana, ministrul Sanatatii, anticipand decizia demiterii fostului manager.

 

laborator-cantacuzinoUrmatoarea misiune, pe acelasi front, a ministrului, este acum desemnarea unui nou manager pentru Institutul Cantacuzino, care a revenit de curand in subordinea Ministerului Sanatatii. La scurt timp dupa aceasta mutare, Alexandru Vintilescu, fostul manager al institutului, si-a dat demisia, iar succesorul sau urmeaza sa fie numit pana la finele acestei saptamani, dupa cum a promis Florian Bodog.

Noul manager trebuie sa fie cercetator cu gradul II, asa ca, desi ministrul si-ar fi dorit ca acesta sa provina din randurile specialistilor de la Agentia Nationala a Medicamentului, va trebui sa aiba alta optiune. „La Cantacuzino am dorit sa numesc un manager adus de la Agentia Nationala a Medicamentului, pentru ca-mi doream un manager care sa stie sa faca autorizare. Cantacuzino si-a pierdut absolut toate autorizarile pe care le avea si am dorit sa numesc acolo o persoana tehnica, insa, datorita unei prevederi din Legea cercetarii, persoana care va fi numita la Cantacuzino trebuie sa fie, obligatoriu, cercetator gradul II. Nu am in momentul de fata o decizie in acest sens, insa, asa cum am promis, in aceasta saptamana voi lua si aceasta decizie. Voi cauta cea mai buna solutie, voi discuta cu toti cercetatorii care sunt disponibili si care doresc sa mearga acolo, in asa fel incat sa ma asigur ca voi alege cea mai potrivita persoana care este motivata, la fel de mult ca si mine, sa pornim productia de vaccinuri la Cantacuzino”, a mai declarat Florian Bodog.

 


Adaugati un comentariu


 

*