Cineva ne pune sanatatea intre paranteze

3 aprilie 2013 | 1 comentariu |

Francisco StoicaPutini sunt cei care nu incearca sa-i insele pe altii.

Vezi cartofi frumosi pe taraba, cumperi si te trezesti in sacosa cu marfa buna de aruncat. In marile magazine, pe rafturi sunt asezate mai in fata produsele care mai au putin pana la data expirarii.

Dar ce exemple sa mai dau, cand le stiti foarte bine? Traiti in mijlocul lor! Am vrut de fapt sa ajung la scandalul retetelor false. Eu cred ca este vorba tot de o gainarie, ca cele de mai sus. O modalitate de a castiga un ban in plus.

Parca parlamentarii nu se treceau prezenti la sedinte, soferii lor nu scriau in foile de parcurs kilometri fictivi?

In acest context, mai ca nu m-ar deranja ca au bagat unii mana in banii nostri de la Casa de Asigurari de Sanatate. De luat din acest fond s-a luat, probabil, si cu acte in regula. Chestiunea cu retetele a inceput sa fie cercetata din 2010, deci nu cred ca acum se mai face asa ceva.

Sigur, au fost gasite alte metode si de acest fapt imi este frica!

Mi-e teama ca au inceput sa fie distribuite nejustificat medicamente, pentru ca firmele care le aduc si le distribuie sa faca profit cat mai mare.

Cine poate controla daca doctorul trece pe reteta numai ceea ce trebuie? Cum se explica multele medicamente pe care le iau batranii? Pentru inima, pentru ochi, pentru colesterol, pentru tensiune, pentru cate si mai cate. Te intrebi cum de mai sunt in picioare acele persoane, cu atatea boli. Dar pot ele sa nu asculte sfatul medicului?  Pe langa toate acestea, medicul de familie nici nu-i mai consulta pe toti. Vrei reteta ca luna trecuta? Ia de aici.

Mi-e teama si de medicamente. De calitatea lor. Luam cu incredere si aflam apoi ca in alte tari au fost retrase de pe piata. Sau ca au contraindicatii necunoscute de noi la timp. Sau ca cele cumparate in cazuri limita, pe internet, sunt niste facaturi groaznice.

In acest tablou al posibilului genocid mascat, niste retete false care nu au vazut pacientul par a insemna raul cel mai mic.

S-a instaurat o industrie a medicamentelor care pune intre paranteze sanatatea noastra. O industrie care se va dezvolta si nu are nimeni cum sa o controleze…

 


Categorii: Companii, Editorial

Comentarii (1)

  1. MARIUS spune:

    FELICITARI! MEREU PE SUBIECT SI BINE ARGUMENTAT.MULTI STIU ..PUTINI PRICEP!!!!

Adaugati un comentariu


 

*