Buzoienii isi pot masura gratuit densitatea osoasa

3 aprilie 2013 | 0 comentarii |

In perioada 1-30 aprilie 2013, in farmacia Centrofarm din Galleria GTC Buzau se deruleaza o campanie de depistare precoce a osteoporozei si de informare cu privire la adoptarea unui stil de viata sanatos, prin care se poate  preveni aceasta afectiune.

 

In Romania, una din trei femei si unul din cinci barnati sufera de-a lungul vietii cel putin o fractura osteoporotica. Din pacate, 80% dintre persoanele care prezinta risc inalt de osteoporoza si au suferit deja cel putin o fractura, nu sunt identificate si tratate pentru aceasta afectiune.

In cadrul Programului de preventieCastiga Viata”, farmacia Centrofarm Buzau din incinta GTC Galleria, deruleaza, sub patronajul Ministerului Sanatatii si al Directiei de Sanatate Publica, in perioada 1-30 aprilie 2013, o campanie medicala de identificare a persoanelor cu risc de osteoporoza sau care prezinta simptome specifice acestei afectiuni.

 „In luna aprilie, la Buzau, demaram campania de preventie a osteoporozei, impreuna cu Centrul Medical ANAM, ca reactie fireasca la cifrele ingrijoratoare inregistrate in Romania in ultimii ani. Tot mai multe persoane incep sa sufere de reumatisme degenerative – maladii specifice de obicei persoanelor in varsta. Pe aceasta cale ii incurajam pe locuitorii orasului Buzau sa apeleze cu incredere la serviciile noastre de specialitate si sa ceara informatii in farmacia Centrofarm din Galleria GTC Buzau”, declara dr. Mirela Morosanu, director medical Centrofarm.

In cadrul campaniei se urmareste informarea, consilierea si educarea celor interesati, cu privire la importanta preventiei si controlului osteoporozei, precum si evidentierea beneficiilor adoptarii unui stil de viata sanatos, iar posesorii cardului de fidelitate Centrofarm vor putea beneficia gratuit de masurarea osteodensitometriei cu ultrasunete si consult medical de specialitate.

 „Obiectivul principal al campaniei este informarea femeilor asupra diagnosticarii din timp a osteoporozei. Ca medic, eu consider ca osteoporoza este o reala problema de sanatate publica. Va asteptam in farmacia Centrofarm pentru a efectua gratuit testul de osteodensitometrie si pentru a beneficia de consiliere de specialitate”, incearca si dr. Madalina Mihaila, medic specialist Medicina de Familie, sa convinga buzoienii sa profite de aceasta campanie.

In cadrul Programului de preventie „Castiga Viata”, farmaciile Centrofarm au derulat in 2012 trei campanii medicale pe tema diabetului, a bolilor cardiovasculare si a bolilor respiratorii, in timpul carora s-au realizat peste 32.500 testari gratuite.


Adaugati un comentariu


 

*