CLIPUL SAPTAMANII: Pesti care vindeca psoriazisul

2 august 2015 | 0 comentarii |

logo-clip

 Psoriazisul este o boala a pielii care afecteaza cateva procente din populatia occidentala. Tratarea ei este foarte dificila, dar cele mai bune rezultate se pare ca le ofera o specie de pesti care mananca pielea bolnava, fara sa se atinga de cea sanatoasa!

Pestii din specia Garra rufa (pestele-doctor, sau pestele de Kangal) sunt originari din Orientul Mijlociu (din tari ca Turcia, Siria, Irak, Iran) si au inclinatia naturala de a se hrani cu pielea bolnava, vindecand si revitalizand tesuturile, astfel incat exista azi multe statiuni de tratament bazate pe astfel de pesti.

In tarile occidentale, legislatia restrictiva pare sa impiedice folosirea acestor pesti (de pilda, in SUA, 14 state au interzis folosirea lor terapeutica), dar in tarile cu legislatie mai permisiva merg multi turisti pentru tratament cu Garra rufa. Exista statiuni in tari indepartate, ca Malaezia si Coreea, dar cel mai aproape de noi este Turcia, cu centrul de tratament de la Kangal.

Exista si firme care comercializeaza astfel de pesti sau cauta sa introduca tratamentul in tarile occidentale, precum Garra Rufa Europe.

 

 

 


Categorii: Multimedia

Adaugati un comentariu


 

*