CNAS a adoptat noul Contract-cadru

12 februarie 2018 | 0 comentarii |

Actul normativ va fi supus dezbaterii publice în perioada următoare, după care va merge spre aprbare în Guvern, iar între timp vor fi elaborate și Normele de aplicxare, astfel încât la 1 aprilie, noile acte normative să poată fi aplicate.

 

Sorina Pintea la CNAS

Conducerea executivă a CNAS a prezentat luni, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi Consiliului de Administraţie al instituţiei, principalele elemente de noutate ale Contractului-cadru ce va reglementa condiţiile acordării asistenţei medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019, anunță Biroul de presă al CNAS, printr-un comunicat. Proiectul de act normativ, despre care Răzvan Vulcănescu, președntele interimar al CNAS spune că este „apropiat de realităţile şi nevoile sistemului sanitar din anul 2018”, urmează să fie pus în dezbatere publică, apoi supus aprobării Guvernului, după care va intra în vigoare.

Cu aceeași ocazie, ministrul Sănătății s-a întâlnit cu funcționarii CNAS, cărora le-a comunicat că „relaţia CNAS – Minister trebuie să fie una foarte apropiată, de aceea îmi doresc o colaborare strânsă şi am să încerc să fiu o prezenţă constantă la şedinţele Consiliului de Administraţie. Am o deosebită apreciere pentru activitatea acestei instituţii, pentru eforturile pe care le depune, iar proiectul adoptat astăzi este benefic pentru sistemul sanitar şi conţine o serie de prevederi mult aşteptate”, potrivit unui comunicat de presă remis de CNAS.

 

Subliniind că vine dintr-un spital „care a avut grijă de bani”, Sorina Pintea a apreciat că „din păcate nu toate spitalele fac asta”, menționând că, împreună cu preşedintele CNAS, va acţiona pentru eficientizarea cheltuirii banilor publici.

La rândul său, Răzvan Vulcănescu a afirmat că CNAS are „o poziţie cât se poate de fermă în privinţa anumitor lucruri negative pe care le-am constatat în sistem şi pe care nu le vrem perpetuate”, precizând că în acest moment se imprimă o stare de normalitate în relaţia dintre Casă şi Minister, stare care trebuie să se propage în tot sistemul sanitar şi să se reflecte în beneficii reale pentru pacienţi.

Vulcănescu a menţionat că, în perioada imediat următoare, CNAS va supune dezbaterii publice, în transparenţă decizională, şi proiectul normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru și va continua pregătirile pentru transpunerea în practică a noilor reglementări, în perspectiva apropierii momentului preconizat de intrare în vigoare a actelor normative menţionate, 1 aprilie.

 


Adaugati un comentariu


 

*