Compania de medicamente „Antibiotice” Iasi, locul I in Topul National al Firmelor

6 decembrie 2013 | 0 comentarii |

Producatorul roman de medicamente a fost pe podium si in Topul firmelor iesene, pentru al zecelea an consecutiv, fiind recunoscuta atat la nivel local cat si la nivel national, pentru performantele sale economice.

 

TROFEU 2013In cadrul Galei Topului National al Firmelor din Romania, editia a XX-a, Companiei Antibiotice Iasi i s-a oferit Diploma si Trofeu „Premiul National”, locul I la categoria „Industrie – intreprinderi foarte mari – fabricarea produselor farmaceutice de baza”, in urma Topului realizat de Camera de Comert si Industrie din Romania. Au fost luati in calcul anumiti indicatori obtinuti de companiile membre in anul financiar 2012, precum cifra de afaceri, profitabilitate, eficienta utilizarii resurselor, spiritul antreprenorial si comportamentul etic in afaceri.

La nivel local, in cadrul Topului Firmelor realizat de Camera de Comert si Industrie Iasi, Antibiotice a ocupat pentru a 10-a oara consecutiv, locul I la aceeasi categorie.

Trofeul obtinut de compania noastra ne onoreaza si ne ofera, inca o data, satisfactia muncii implinite. In plus, aceasta diploma reafirma locul si rolul pe care il avem, la nivel national, in industria producatoare de produse farmaceutice, a declarat Ioan Nani, directorul general al companiei, dupa premierea care a avut loc la Bucuresti.

 

Sursa foto: Antibiotice SA

Sursa foto: Antibiotice SA

Antibiotice Iasi are o traditie de 58 de ani in industria farmaceutica romaneasca, fiind astazi cel mai important producator de antiinfectioase si unul din principalii furnizori de medicamente pentru unitatile medicale din Romania. Investitiile de peste 25 de milioane euro realizate in ultimii ani au permis obtinerea certificarilor de calitate la standarde internationale, care au favorizat extinderea exporturilor in peste 60 de tari ale lumii si urcarea pe locul I la nivel mondial in productia de Nistatina.

Anul trecut, veniturile totale ale companiei s-au situat la 327,4 milioane lei (73,4 milioane euro), cu 5,4% mai mari fata de nivelul consemnat in anul anterior. Cheltuielile au urcat cu 3,8%, la 295 milioane lei (66 millioane euro).Potrivit companiei de analiza si studii de piata Cegedim Romania, producatorul se afla la finele anului trecut pe locul 11 pe piata farmaceutica locala, cu o cota de 2,5%.

Pentru anul in curs, Antibiotice a planificat o crestere cu 17% a vanzarilor la export, comparativ cu 2012, cand a obtinut 20 de milioane dolari, pe fondul extinderii parteneriatelor pe piata americana, dar si in alte state.

Ministerul Sanatatii detine 53,02% din titluri, iar al doilea actionar important al Antibiotice este SIF Oltenia, cu 10,09% din actiuni.


Adaugati un comentariu


 

*