Competitie sportiva unica in Europa, impotriva obezitatii infantile

16 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

Maratonul Nisipului, care va avea loc la primavara, pe malul Marii Negre, isi propune sa traga un semnal de alarma in privinta faptului ca Romania ocupa locul secund in UE la numarul cazurilor de copii obezi, propunand totodata o rezolvare prin miscare a acestei probleme.

 

maratonul nisipului (1)Romania gazduieste, de cativa ani, o competitie sportiva unica in Europa, fiecare editie fiind dedicata unei cauza umanitare sau unei probleme din sfera Sanatatii, care pate fi combatuta cu ajutorul miscarii. Maratonul Nisipului este singura competitie de alergare de anduranta din Europa care se desfasua integral pe nisip, iar acest fapt a atras, de la un an la altul, tot mai multi participanti, atat din tara cat si din intreaga lume.

Organizatorii au anuntat data la care va avea loc editia de anul viitor, dand totodata startul inscrierilor si anuntand care va fi cauza pentru care sportivii profesionisti si amatori vor alerga, de aceasta data. Concret, competitia va avea loc pe 26 martie 2017, pe plaja din statiunea Mamaia, iar cei interesati se pot inscrie pe site-ul oficial al evenimentului, beneficiind de tarife reduse daca vor face acest lucru pana la 30 noiembrie 2016, urmand ca taxa de participare sa creasca, pe masura ce se va apropia data concursului.

 

maratonul nisipului (3)Ca si la editiile precedente, editia de anul viitor va include patru sectiuni pentru care participantii pot opta. Este vorba despre proba de maraton, pe o distanta de 42 de kilometri, proba de semimaraton, pe o distanta de 21 de kilometri, o cursa individuala de 10 kilometri si cursa Family Run, pe o distanta de un kilometru.

Daca editia din aceasta primavara a fost dedicata contributiei la renovarea si modernizarea sectiei de Terapie Intensiva pentru Nou Nascuti si a Compartimentului Prematuri de la SCJU Constanta, organizatorii au anuntat ca editia din 2017 va fi dedicata luptei impotriva obezitatii infantile, un capitol la care Romania ocupa locul al doilea in Europa. Cauzele acestei probleme tin, in special, de alimentatia nesantoasa si de lipsa de miscare in randul copiilor, care petrec mai multe ore in fata televizorului sau calculatorului decat la joaca in aer liber, iar organizatorii competitiei ii indeamna pe parinti sa faca mai multa miscare, impreuna cu copiii lor.

 

Daniel Antonaru

Daniel Antonaru

In contextul anuntat, cursa Family Run se va afla in centrul atentiei mai mult decat la editiile anterioare, parintii fiind indemnati sa se inscrie impreuna cu copiii, pentru a face miscare in aer liber si a descoperi astfel beneficiile pe care aceasta le are.

Daniel Antonaru, presedintele asociatiei sportive Sana Sport, organizatorul evenimentului, a declarat ca „la editia 2017 avem o lupta foarte importanta de dus. Este vorba de nivelul ridicat al obezitatii infantile, Romania fiind pe locul secund in Europa. Acesta este si motivul pentru care ii invitam pe toti parintii, impreuna cu copiii lor, sa se inscrie la cursa Family Run, pentru a promova alergarea ca sport de masa, pentru a descoperi bucuria si beneficiile miscarii in aer liber si, nu in ultimul rand, pentru a combate acest ingrijorator fenomen”.

Chiar daca unii dintre parinti considera ca excesul de greutate in cazul copiilor nu reprezinta un pericol major pentru sanatatea acestora, urmarile nu vor intarzia sa apara, copilul va deveni adolescent si apoi adult cu probleme de greutate, iar de aici vor rezulta si alte probleme de sanatate, in special afectiunile cardiovasculare si diabetul, cu toate complicatiile lor.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*