Elevii râmniceni, cei mai pricepuți sanitari din județul Buzău

25 mai 2018 | 0 comentarii |

Echipele Școlii gimnaziale nr. 1 și Colegiului Național „Alexandru Valhuță” s-au clasat pe prima treaptă a podiumului, la faza județeană a concursului „Sanitarii priepuți”.

 

Elevii buzoieni au participat, ieri, la faza județeană a concursului pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii pricepuți”, organizat de Filiala de Cruce Roșie Buzău, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Concursul, care se adresează elevilor din gimnazii și licee, are drept obiective însușirea cunoștințelor de acordare corectă a primului ajutor de bază, a noțiunilor privind adoptarea unui stil de viață sănătos, precum și cunoașterea unor aspecte privind Mișcarea Internațională de Crucea Roșie.

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 din Râmnicu Sărat și cei ai Colegiului Național „Alexandru Vlahuță” din aceeași localitate au reuși să ocupe prima treaptă a podiumului, fiecare la categoria lor de vârstă, ca și anul trecut, când echipele acelorași unități de învățământ s-au clasat pe primele locuri ale concursului.  Singura diferență față de anul anterior este aceea că anul acesta, la faza națională va merge doar echipajul Colegiului Național „Alexandru Vlahuță”, care a ocupat primul loc la categoria licee, în timp ce în 2017 a avut acest privilegiu echipa elevilor Școlii Gimnaziale nr. 1 din Râmnicu Sărat, concursul național desfășurându-se alternativ, pentru doar câte una dintre cele două categorii.

 

Echipa Colegiu Vlahuta

Floarea Bârzu, directorul Crucii Roșii Buzău, a declarat că a fost o competiție frumoasă, iar „pentru pregătirea de care au dat dovadă, pentru fair-play și spiritul de competiție manifestat în timpul probelor la care au participat, chipajele clasate pe locurile I, II și III, atât de la gimnazii, cât și de la licee, au fost felicitați și primit diplome și cupe”.

În urma întrecerii, la categoria Gimnazii, pe prima treaptă a podiumului a urcat echipajul Școlii Gimnaziale nr. 1 Râmnicu Sărat, pe locul II s-a clasat Școala Gimnazială Smârdan, iar locul III a fost adjudecat de echipajul Școlii Gimnaziale nr. 6 din Râmnicu Sărat.

La categoria Licee, locul I  a fost ocupat de Colegiul Național „Al. Vlahuță” Râmnicu Sărat, pe cea de-a doua treaptă a podiumului au urcat elevii  Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” Buzău, iar locul III a fost ocupat de echipajul  Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare” Râmnicu Sărat.

Directorul Crucii Roșii a menționat că în acest an, faza națională a concursului „Sanitarii pricepuți” se organizează pentru categoria „Licee”, astfel că doar echipajul Colegiului National „Al. Vlahuță” va reprezenta judetul Buzău la competiția ce va avea loc la Complexul de Agrement Poiana Pinului, în perioada 17-22 iulie, unde se va întrece cu cele mai bune echipaje din țară.


Adaugati un comentariu


 

*