Concert caritabil, de Ziua Internationala a Autismului

Evenimentul, denumit generic Suflet in culori, va avea loc la Sala Radio din Capitala, iar fondurile stranse in urma vinderii biletelor vor fi folosite in beneficiul copiilor cu autism din Romania.

 

Lectii-despre-autism-3In data de 2 aprilie este marcata, in intreaga lume, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. Cu aceasta ocazie, asociatia Help Autism va organiza, pentru al patrulea an consecutiv, un eveniment cultural deosebit, care aduce pe o scena din Romania trei artisti de talie internationala. Ca si in anii precedenti, scopul evenimentului este unul caritabil, organizatorii dorindu-si totodata sa aduca in atentia publica problemele cu care se confrunta copiii cu autism. Evenimentul va consta intr-un concert sustinut de trei muzicieni din Romania, Franta si Spania reuniti in cadrul grupului Trio Huillet si se va desfasura sub patronajul Ambasadei Frantei, in partenreriat cu Ministerul de Externe, Radio Romania, Muzeul Satului, Muzeul National George Enescu si fundatia Gala Societatii Civile. Denumit generic „Suflet in culori, concertul va avea loc in data de 1 aprilie, la Sala Radio din Capitala, iar toate fondurile rezultate din vanzarea biletelor vor fi folosite in scop caritabil, pentru sustinerea celor 440 de copii pe care asociatia Help Autism ii are in grija.

 

Trio Huillet

Trio Huillet

Creat in anul 2013, grupul Trio Huillet, este format din violonista romanca Clara Cernat, pianistul francez  Thierry Huillet si clarinetistul spaniol Gari Cayuelas – Krasznai, trei artisti de talie internationala care s-au remarcat pe marile scene ale lumii.

Fondatorul grupului este pianistul francez Thierry Huillet, considerat la unul dintre cei mai importanti compozitori ai timpului nostru, creatia sa muzicala fiind transmisa publicului larg de trio-ul pe care il formeaza impreuna cu cei doi muzicieni din Romania si Spania.

Organizatorii concertului caritabil au anuntat ca cei care doresc sa participe la eveniment, aducandu-si astfel si o contributie pentru a veni in sprijinul copiilor cu autism, isi mai pot procura bilete pana la sfarsitul saptamanii, fie din reteaua bilete.ro, fie de la oficiile Postei Romane sau din magazinele Inmedio si Germanos din intreaga tara. Fondurile colectate in urma vanzarii de bilete vor fi directionate apoi catre programele de terapie pentru copiii cu autism derulate de asociatia Help Autism.

 

boli rare autismConform statisticilor internationale, unu din 68 de copii sufera de tulburari din spectrul autist, in prezent in Romania fiind in evidente aproximativ 30.000 de persoane cu aceasta problema.

Intr-un comunicat remis de Asociatia Help Autism se mentioneaza ca „Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o interventie timpurie intensiva, pana la 47 la suta dintre copiii cu autism pot avea o viata independenta. Fara terapie, simptomele autismului si comportamentele disfunctionale se agraveaza in timp. Din pacate, aceasta interventie este de durata si foarte costisitoare, iar costurile depasesc de cele mai multe ori veniturile unei familii. Iata de ce o campanie de strangere de fonduri se impune, astfel incat cat mai multi copii sa poata beneficia de terapie adecvata si pentru a reusi integrarea lor in scoala si societate”.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*