Concurenta intre spitale

26 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Prima platforma on-line de evaluare a spitalelor si serviciilor medicale a devenit operationala. Pacientii si apartinatorii acestora pot completa un chestionar referitor la calitatea serviciilor din spitalele vizate, iar in baza evaluarilor altor pacienti pot alege spitalele cu cele mai bune referinte.

 

evaluare-spitaleIncepand cu jumatatea acestei luni, pacientii au la dispozitie un instrument facil de evaluare a calitatii spitalelor si a servicilor medicale de care au beneficiat in cadrul acestor unitati. Totodata, ei pot beneficia de un ajutor pretios in alegrea unui anume spital caruia sa i se adreseze in cazul unor probleme de sanatate.

Este vorba despre o platforma on-line, prima de acest gen lansata in Romania, destinata exclusiv evaluarii spitalelor si serviciilor medicale din tara. Site-ul www.calitatespitale.ro a fost lansat de o firma specializata in consultanta si optimizare in management medical, iar initiatorii proiectului spun ca vine, in egala masura, in sprijinul pacientilor, al managerilor de spitale si al autoritatilor din Sanatate, oferind o imagine mai clara a situatiei din spitalele romanesti.

Platforma este usor de utilizat chiar si de catre cei care au cunostinte minime in utilizarea internetului, presupunand alegerea spitalului caruia utilizatorul doreste sa ii faca evaluarea, urmata de completarea unui chestionar referitor la calitatea si confortul oferite de unitatea respectiva, calitatea serviciilor medicale si calitatea personalului medical.

 

Fr. Horea Timis

Dr. Horea Timis

Managerii spitalelor vizate vor avea astfel la indemana o noua modalitate de a constata eventualele neajunsuri semnalate de pacienti, impactul platformei fiind cu atat mai mare cu cat va fi mai numeros numarul celor care vor completa chestionarul de pe site. „Acest site a pornit pentru ca era nevoie sa exprimam public transparenta privind serviciile medicale din spitalele din Romania. Am creat o platforma in care pacientii pot sa se exprime cu privire la calitatea serviciilor din sistemul spitalicesc, iar acest lucru este cuantificat, este transparent. Este un intrument util atat pentru pacienti, cat si pentru manangementul spitalelor, pentru administratia publica si pentru mass-media. Este primul website care cuantifica imaginea din punct de vedere al pacientului asupra a ceea ce se intampla in sistemul de sanatate”, a declarat Horea Timis, managerul firmei HBS, care a lansat platforma.

 

spital marie-curieAcesta a vorbit si de un alt rol pe care il are site-ul, respectiv, de a-i ajuta pe pacienti sa se orienteze catre cel mai performant spital in care ar putea beneficia de ingrijiri de calitate, cat mai aproape de zona in care se afla, sau de a le  oferi  informatii despre centrele de excelenta care trateaza anumite boli.

Pe site este afisat si sumarul graficelor la nivel national privind calitatea confortului, a serviciilor si a personalului, cat si graficele pentru fiecare spital in parte, date provenite din feedback-ul pacientilor.

 Deocamdata, dat fiind faptul ca nu au trecut decat cateva zile de la lansare, datele continute pe aceasta platforma sunt putin relevante, din cauza numarului redus de utilizatori care au completat chestionarele respective, insa initiatorii proiectului spera ca in decurs de cateva spatamani numarul acestora se va mari si va creste, implicit, acuratetea datelor rezultate in urma completarii chestionarelor.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*