Congresul UMF Carol Davila transforma Bucurestiul in Capitala Mondiala a Medicinei

Incepand de astazi, pana pe 4 iunie, peste 4.000 de specialisti din intreaga lume participa la evenimentul stintific ce are loc la Palatul Parlamentului.

 

congres umf carol davilaTimp de trei zile, incepand de azi, Capitala Mondiala a Medicinei se muta la Bucuresti, cu ocazia unuia din cele mai importante evenimente stintifice anuale din acest domeniu. Este vorba de Congresul UMF Carol Davila, ale carul lucrari incep in aceasta dimineata la Palatul Parlamentului, reunind peste 4.000 de particpanti dinte care multi fac parte din elita mondiala a medicinei. Evenimentul ajuns anul acesta la a patra editie se bucura de participarea unor somitati ale medicinei si cercetarii stiintifice medicale din Statele Unite, Norvegia, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Austria, Franta si Romania, care vor lua parte la aproximativ 50 de sesiuni stiintifice, ce se vor desfasura concomitent in 5 sali de conferinte si vor capta atentia unui numar record de participanţi. Alaturi de personalitatile marcante ale momentului, la congres mai participa si studenti, medici rezidenti si specialisti, precum si cadre universitare.

Editia de anul acesta a congresului consemneaza un record in ceea ce priveste numarul de lucrari originale care vor fi prezentate. Este vorba de 400 de lucrari, cu 9 mai mult decat numarul inregistrat la editia anterioara.

 

congres umf  carolPotrivit organizatorilor, lucrarile ce vor fi prezentate cuprind teme din 15 discipline medicale, cinci dintre acestea fiind din domeniul chirurgical, mai exact chirurgie generala, oncologie, ortopedie, ginecologie, urologie. Celelalte discipline medicale cuprinse in cadrul congresului sunt  oncologia, cardiologia, bolile infectioase, medicina interna, medicina de familie, pneumologia, diabetul, gastroenterologia, neurologia si farmacologia.

Despre evenimentul care debuteaza astazi, rectorul UMF Carol Davila, academicianul Ioanel Sinescu, a declarat ca „se anunta un eveniment de mare amploare, daca luam in calcul ca a fost confirmata prezenta a peste 4.000 de participanti, fapt ce determina desprinderea a doua idei majore. Pe de o parte asistam la cea mai ampla manifestare din punct de vedere profesional, stiintific si de cercetare in aria medicala din Romania, iar pe de alta parte, configuram singura manifestare stiintifica in care sunt coagulate toate specialitatile medicale”.

 

Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu

Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu

In plus fata de editiile anterioare, congresul din acest an va aduce o competitie adresata tinerilor cercetatori, cu varsta maxima de 35 de ani, care presupune prezentarea celor mai bune 6 lucrari din sepcialitatile Medicina Generala, Farmacie, Stomatologie, Specialitati preclinice, Specialitati medicale si Specialitati chirurgicale.

Un moment foarte important al evenimentului stiintific de la Palatul Parlamentului il va constitui acordarea a sase titluri de Doctor Honoris Causa, care vor reveni lui Christopher Chapple din Marea Britanie, Frank Huisman, din  Olanda, Leopold Schmettere,  din Austria, Vinod Shah, din SUA, Dan Atar, din  Norvegia si Piotr Radyiszewski  din Polonia.

Referindu-se la participarea foarte numeroasa si la numarul mare de specialisti de renume mondial prezenti la congres, academicianul Ioanel Sinescu a mai precizat ca „participarea unor personalitati de prestigiu din lumea academica mondiala, prin aportul stiintific al acestora contribuie la recunoasterea si personalizarea informationala a acestei menifestari. Totodata, universitatea noastra isi consolideaza punti de colaborare stiintifica si profesionala cu mari centre de cercetare ale lumii, pozitionandu-se astfel in ierarhia mondiala universitara”.

 


Adaugati un comentariu


 

*