Consiliul Județean Buzău ar putea furniza servicii de apă-canal și de transport în județ

16 august 2021 | 0 comentarii |

Totodată, președintele Petre Emanoil Neagu a anunțat că instituția pe care o conduce s-ar putea retrage din proiectul de susținere a echipei locale de fotbal, dacă cei care fac parte din asociație nu se vor ocupa de îndeplinirea obiectivelor promise.

 

Consiliul Județean Buzău s-a întrunit, astăzi, în ședință extraordinară, iar cele trei proiecte cu caracter urgent de pe ordinea de zi, referitoare la aprobarea unor licențe de transport pentru anumite trasee, a tarifelor de călătorie și a unor Protocoale între Administrația Națională „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Buzău – Ialomița și Unitatea Administrativ-Teritorială – Județul Buzău, privind utilizarea terenurilor din domeniul public al apelor administrat de Administrația Națională „Apele Române”, au fost aprobate.

În afara ordinei de zi, președintele Consiului Județean, Petre Emanoil Neagu, a lansat ideea necesității implicării instituției în rezolvarea unor probleme sesizate de locuitorii județului, respectiv în asigurarea unor servicii de transport între localitățile județului și de apă-canal, în ultima vreme existând numeroase reclamații legate de aceste servicii de strictă necesitate. „Dacă tot sunt probleme cu fondurile, suntem dispuși și noi, Consiliul Județean, să ne implicăm. Am putea deveni parteneri într-un proiect prin care să putem atrage mai mulți bani europeni pentru că cetățenii județului, pentru că trebuie să aibă condiții minime de trai, de apă, canalizare, energie electrică, infrastructură în educație, sănătate  etc. Am putea devei parteneri ai Companiei de Apă, am putea să ne dăm mâna cu toții pentru binele cetățenilor”, a spus Neagu, menționând că din studiile existente și din discuțiile avute cu celelalte structuri asociative din țară rezultă că este posibil.

 

Un prim proiect pe care președintele CJ Buzău vrea să-l vadă realizat este asigurarea transportului către zonele cu potențial turistic din județ. „Un transport pentru localitățle cu potențial turistic îl vom face cu siguranță. Vom încerca un astfel de proiect chiar de anul viitor, astfel încât să facem cât mai accesibil transportul și accesul către zonele cu potențial turistic. Spre Vulcanii noroioși, spre mănăstiri, spre Focul viu etc.”, a spus Neagu.

În ceea ce privește îmbunătățirea serviciilor de transport în județ, Petre Emanoil Neagu a punctat necesitatea înființării unei societăți de transport a CJ, care să asigure circulația către și între localitățile de la limita județului. „Sunt anumite lucruri pe care le putem face împreună pentru a asigura transportul între localitățile județului. Există și alte județe care au untți proprii de transport. Asta nu înseamnă să avem noi, Consiliul Județean, monopol, ci să completăm anumite trasee. În urma studiilor efectuate a rezultat că dacă vrem să avem mijloace de transport nepoluante și să asigurăm confortul călătorilor, putem face curse înspre extremitățile județului, cum erau, spre exemplu, vechile trasee Gura Teghii- Nehoiu -Pătîrlagele -Buzău, asigurate de societatea de transport. Nu vorbim aici de un transport urban, care să ajute cetățenii să circule pe un traseu scurt, ca să ajungă la piață, la spital sau la policlinică, vorbim aici de oameni care au nevoie să circule pe distanțe mari și care au nevoie să circule în condiții decente. Putem vorbi de un fel de curse rapide, cu mijloace de transport ecologice”,  a explicat președintele Consiliului Județean.

 

Petre Emanoil Neagu

Precizând că nu vrea să critice pe cineva sau serviciile oferite în prezent de anumiți agenți economici, președintele Consiliului Județean a apreciat că este necesar să se găsească soluții prin care, pe viitor, să fie preîntâmpinate problemele cetățenilor județului, care reclamă calitatea unor servicii. A sugerat chiar că, în condițiile în care actualii jucători de pe piață nu vor găsi soluții pentru rezolvarea acestor probleme, este necesar să apară alții, iar concurența va duce, cu siguranță, și la creșterea calității.

Nu am făcut niciun afront la nimeni, la nicio companie de transport sau de apă și canalizare, dar trebuie să avem în vedere o proiecție privind îmbunătățirea calității unor astfel de servicii și, implicit, a vieții cetățenilor. Este necesar ca serviciile primite de aceștia să fie îmbunătățite, pentru că, trebuie să recunoaștem, la ora actuală sunt probleme cu apa, iar împreună cu cei de la Compania de Apă și cu Primăria Buzău trebuie să găsim o rezolvare, să ieșim din marasmul ăsta, iar dacă nu se poate… trebuie să acceptăm că, la fel ca în viață, un singur om nu le poate face pe toate, și atunci trebuie lăsat altul să preia o parte din probleme”, a concluzionat Petre Emanoil Neagu.

 

Tot în afara ordinei de zi, Neagu și-a exprimat dezamăgirea față de prestația echipei reprezentative de fotbal, care a manifestat „o lipsă crasă de atitudine în teren” și a subliniat că i-a atenționat pe cei care fac parte din asociație că dacă nu se vor ocupa de îndeplinirea obiectivelor promise, Consiliul Județean se va retrage din proiect.  „Eu am făcut apel la ceilalți implicați, la investitorul privat și la Primărie, pentru că fiecare ne-am asumat niște obligații. Eu am spus foarte clar, Consiliul Județean nu se ocupă de probleme tehnice, de cine antrenează, de cine, cum joască, dar am fost la meci și, ca simplu spectator, am putut observa o lipsă crasă de atitudine a jucătorilor în teren. Alocăm aici niște bani publici și  vreau să trag un semnal de alarmă, să spun că acesta nu va fi un loc în care unii să-și ia banii doar ca să treacă timpul… Eu înțeleg că lucrurile trebuie să meargă pe un făgaș, că nu se poate realiza totul într-o zi, dar vreau să văd o creștere sănătoasă, nu să se întâmple ca în poveștile cu Făt Frumos și apoi să retrogradăm. Mi-aș dori să atragem cât mai mulți parteneri din societatea civilă, să creștem juniori și în câțiva ani să fim o prezență constantă în Liga I. Eu înțeleg că acum, echipa a fost încropită, dar am anunțat că atâta timp cât se va continua cu jucători de 35-40…70 de ani, noi ne retragem din proiect”, a precizat președintele CJ Buzău, menționând că instituția pe care o conduce a identificat sursele de finanțare pentru a-și îndeplini oligația „morală”, dar vrea ca toată lumea să facă ceea ce a promis. „Am preluat un club curat, vreau să rămână curat! Facem un efort, alocăm banii promiși, astfel încât să nu mai avem nicio obligație morală pentru anul acesta, iar la iarnă tragem linie”, a concluzionat președintele Neagu.

 


Adaugati un comentariu


 

*