DSP-urile, alertate pentru valul IV al pandemiei

16 august 2021 | 0 comentarii |

Printr-o notă de informare transmisă tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, Ministerul Sănătăţii le-a cerut acestora să verifice stocurile de materiale şi echipamente de protecţie din spitale, în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate să colaboreze cu spitalele, pentru a pregăti din timp documentaţia necesară aprobării unui număr mai mare de paturi pentru pacienţii confirmaţi sau suspecţi Covid-19.

În document se mai arată că este necesar să fie scurtat timpul de reacţie în momentul în care contextul epidemiologic se va înrăutăţi, iar DSP-urile judeţene sunt rugate să facă o centralizare a numărului de paturi ce ar putea fi alocate pacienţilor pediatrici, în contextul în care, potrivit Ministerului Sănătății, tulpina Delta afectează într-un număr mult mai mare copiii şi populaţia tânără.

 

Totodată, direcţiilor judeţene li se cere să se asigure că aparatele de ventilaţie şi sistemele de alimentare cu oxigen din spitale funcţionează în parametri optimi şi nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu oxigen, iar spitalelor li s-a cerut să transmită ministerului numărul de cadre medicale ce ar trebui detaşate în unităţile ATI în cazul în care acestea ar funcţiona la capacitate maximă.

În județul Buzău, la ora actuală sunt rata de infectare a crescut de la 0,3 la 0,4 la mia de locuitori, iar în ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat nicun caz nou de infectare. În spitale sunt, deocamdată, 9 paturi ATI rezervate pacienților infectați cu SARS-CoV-2 (4 paturi la Spitalul Județean de Urgență și 5 paturi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat), din care însă 3 sunt deja ocupate, la SJU Buzău.

Unitățile medicale sunt în linie dreaptă și în ceea ce privește asigurarea liniilor de ventilație și de oxigen, dar în ceea ce privește personalul medical pentru Terapie Intensivă, SJU Buzău este la limită, iar la Râmnicu Sărat, care ar putea reveni la statutul de unitate suport COVID, nu există decât un singur doctor cu această specialitate.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*